ABERAȚII DE PANDEMIE: Se cere „spor de radiații” pentru cadrele didactice

ABERAȚII DE PANDEMIE: Se cere „spor de radiații” pentru cadrele didactice

Pandemia de coronavirus este o perioadă incredibil de prolifică în privința pretențiilor pe care le ridică diverse categorii socio-profesionale. Solicitările de sporuri bănești vin din toate direcțiile, argumentul general fiind lupta împotriva pandemiei. Evident, niciunul dintre solicitanți nu pare a înțelege faptul că situația de acum afectează societatea în integralitatea ei, așa că pretențiile bănești par cumva ridicole. Dar ridicolul absolut vine din direcția Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, care a depus la Guvern, pe data de 11 noiembrie, o solicitare de acordare a unui spor de radiații pentru cadrele didactice, care lucrează de acasă pe dispozitive electronice personale.

În continuare, sindicatul cere un stimulent de risc pentru personalul angajat în educație, chiar dacă, în realitate, pentru cele mai multe cadre didactice, învățământul online este mult mai economic și mai confortabil decât cel clasic.

Așa că, profitând de campania electorală, FSLI cere guvernului „spor de radiații” pentru utilizarea îndelungată a laptopului, computerului, tabletei sau telefonului de către cadrele didactice în timpul exercitării muncii la domiciliu.

“Vă rugăm să aveți în vedere faptul că, de la începerea anului școlar 2020-2021, multe unități au funcționat în scenariul doi sau trei, iar pentru următoarele 30 de zile și nu numai, actul educațional se va desfășura la nivel național exclusiv online, ceea ce presupune o perioadă îndelungată de expunere a cadrelor didactice la radiațiile emise de dispozitivul/dispozitivele electronice pe care pe care fiecare le deține, prin resurse financiare proprii și pe care le utilizează în activitatea profesională. În context nu este exprimată nicio îngrijorare despre o eventuală expunere a elevilor la aceleași condiții de școală online ca și profesorii. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că se impune modificarea HG astfel încât să fie prevăzut cuantumul sporului de care trebuie să beneficieze personalul didactic care în realizarea sarcinilor de serviciu utilizează dispozitivele electronice”, se arată de către FSLI în adresa transmisă Guvernului și obținută de edupedu.ro – https://www.edupedu.ro/spor-de-calculator-pentru-profesori-cerut-guvernului-de-sindicatele-fsli-argumentul-expunerea-la-radiatiile-emise-de-dispozitivele-personale-folosite-in-activitatea-profesionala/?fbclid=IwAR02pVZoOO5J4L7but0O7wZ5IJjsvmxhm-c5QX6n-LzQmre3wAMAV5FSl5c.

Sursa: edupedu.ro

Sindicatul mai cere asigurarea de laptopuri pentru fiecare profesor, eliminarea limitării sporurilor la alt salariu decât cel de bază aflat în plată și salarii mărite.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.