miercuri, mai 1, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiDosar penal la Piatra Neamț, după incendiul care a ucis 10 oameni

Dosar penal la Piatra Neamț, după incendiul care a ucis 10 oameni

Până în acest moment, în incendiul produs la etajul al doilea al Spitalului Județean Piatra Neamț au murit 10 oameni. Medicul care a încercat să salveze pacienții are arsuri pe o suprafață mare a corpului, iar șansele lui de supraviețuire sunt destul de mici. Între timp, Parchetul General a preluat ancheta și a întocmit un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

În continuare, cea mai importantă sarcină a anchetatorilor este aceea de a afla exact în ce circumstanțe s-a produs deflagrația. Sunt voci care susțin că totul s-a întâmplat pe fondul supra-utilizării aparatelor medicale din secția de terapie intensivă, iar altele care spun că focul ar fi fost determinat de prezența unei candele în încăperea respectivă. Cert este faptul că încă nu se știe cu exactitate ce a produs tragedia.

Parchetul General a preluat dosarul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Cauza a fost înregistrată iniţial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă„, a anunțat în această noapte Parchetul General.

Autoritățile spun că în acest moment că zece pacienți internați în secția ATI afectată de incendiu au decedat. Alți doi pacienți intubați la ATI, în timpul incendiului, și care se aflau,
ulterior, în UPU pentru transferul la Iași, au decedat.

Medicul de care a intervenit pentru salvarea vieții pacienților are arsuri pe 40% din suprafața corpului și primește îngrijri în acest moment, iar starea acestuia este stabilă, însă va fi transferat în secțiile speciale din țară. Alte trei cadre medicale – un medic și două asistente – care au suferit răni în urma intervenției de a salva pacienții din
secția ATI primesc îngrijiri.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare