7 bărbați și 3 femei și-au pierdut viața în incendiul de la Neamț; răniții au ajuns la Lețcani

7 bărbați și 3 femei și-au pierdut viața în incendiul de la Neamț; răniții au ajuns la Lețcani

În incendiul produs seara trecută la Spitalul Județean din Neamț și-au pierdut viața zece pacienți ai unității spitalicești. Potrivit spitalului, este vorba despre șapte bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 67 și 86 de ani. Încă șase pacienți, care se aflau în salonul alăturat, au fost victime ale deflagrației. Aceștia au fost transferați, de sâmbătă noaptea, către Spitalul Modular din Lețcani.

Cătălin Denciu, medicul de la ATI care și-a riscat viața pentru a ajuta bolnavii, a suferit răni grave pe o importantă suprafață a corpului și, pentru că România nu poate asigura îngrijire marilor arși, acesta va fi transferat în Belgia chiar în această dimineață. Pe parcursul nopții a fost îngrijit la Spitalul Floreasca din București.

La Spitalul de Urgență din Piatra Neamț se încearcă normalizarea activității supă incendiu. Potrivit unui comunicat al spitalului, acum trebuie asigurată continuitatea în salvarea vieții pacienților care necesită ventilație mecanică.

„Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI. În același timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unității sanitare, a unui salon pentru ATI. În cursul nopții, conducerea Spitalului a realizat o listă cu necesarul de materiale și echipamente, urmând ca aceasta să ajungă la Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Neamț, astfel încât să fie găsite soluții rapide și bune pentru ca
pacienții în stare critică să primească îngrijirile de care au nevoie în unitatea medicală județeană.„, arată spitalul într-un comunicat transmis presei în această dimineață.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.