joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCauzele incendiului de la Piatra Neamț - unitatea spitalicească: "Aparatura din secția...

Cauzele incendiului de la Piatra Neamț – unitatea spitalicească: „Aparatura din secția ATI era nouă”

Unul dintre cele mai apăsătoare semne de întrebare cu privire la incendiul produs în cursul serii de 14 noiembrie la Spitalul Județean din Piatra Neamț este cel legat de cauza tragediei. Pentru că momentan nu se pot face decât speculații, s-a spus în spațiul public că una dintre cauzele cele mai probabile ale izbucnirii focului ar fi fost supra utilizarea aparaturii din secția de Terapie Intensivă. Unitatea spitalicească reacționează, însă, și spune că, în realitate, aparatura de la ATI era nouă.

Imagine din secția ATI

Mai mult, cele două secții ATI ar avea avizul DSP, cu privire la circuite.

Spitalul Județean din Piatra Neamț a trimis astăzi un comunicat, prin intermediul căruia solicită mass-mediei să nu speculeze pe marginea cauzelor incendiului, susținând că numai rezultatele anchetei penale vor elucida acest aspect. Mai mult, conducerea spitalului cere presei să nu facă afirmații în spațiul public, fără consultarea prealabilă a reprezentanților unității spitalicești.

Ca urmare a unor speculații făcute în spațiul public cu privire la motivele care au condus la provocarea incendiului din salonul ATI, conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț explică faptul că modificările realizate în vederea extinderii secției de ATI pentru a putea prelua un număr mai mare de pacienți pozitivi nu au afectat în niciun fel activitatea din salonul unde s-a produs incendiul. Cele două secții ATI au aviz de la DSP cu privire la circuite. Zona în care s-a intervenit pentru extindere nu este funcțională și se află într-o zonă diferită față de cea în care s-a produs incendiul. În același timp, precizăm faptul că aparatura din secția ATI în care s-a declanșat incendiul era nouă, cu o durată de folosire de aproximativ un an. Reamintim faptul că o anchetă se află în derulare și specialiștii sunt cei care vor stabili cauzele producerii acestui incendiu.”, arată conducerea spitalului.

Mai mult, acesta solicită și instituțiilor statului să nu arunce în spațiul public variante de interpretare a cauzelor tragediei, care nu sunt reale sau care sunt doar prezumate.

Facem apel la reprezentanții instituțiilor statului să dea dovadă de responsabilitate și să încerce să nu ofere variante care nu sunt reale și nu fac decât să deruteze și mai mult opinia publică.Conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț nu dorește să intervină în niciun fel în politica editorială a mass mediei, solicitând, totuși, pentru o corectă informare a cetățenilor, ca informațiile oferite să fie însoțite și de punctul de vedere al unității medicale.„, mai solicită conducerea spitalului din Piatra Neamț.

Spitalul vine și cu dovezi în sensul în care spitalul avea avizul DSP pentru secțiile spitalului de la etajele 2 și 3, precizând că secția la care se lucra nu era funcțională și nici nu a fost afectată de incendiu.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare