După ce a ucis 10 oameni, spitalul din Neamț anunță că nu va taxa familiile decedaților pentru serviciile medico-legale

După ce a ucis 10 oameni, spitalul din Neamț anunță că nu va taxa familiile decedaților pentru serviciile medico-legale

După tragedia de la Neamț, lucrurile încep să ia o turnură tragi-comică. Nu de alta, dar unitatea spitalicească anunță astăzi, pe calea presei, că nu va taxa familiile celor decedați pentru serviciile medico-legale. Asta, după ce zece oameni și-au pierdut viața în timpul în care se aflau în grija deplină și absolută a unității spitalicești, responsabilă acum pentru aceste tragedii.

Spitalul anunță astăzi că în Comitetul Director și în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț s-a stabilit că „familiile persoanelor decedate în incendiul de pe Secția Anestezie și Terapie Intensivă, de la sfârșitul săptămânii trecute, să fie scutite de plata taxelor aferente serviciilor medico-legale.”

Cu acest prilej, „membrii Comitetului Director și ai Consiliului de Administrație își
exprimă profundul regret față de tragedia care a avut loc și transmit
sincere condoleanțe familiilor îndoliate.

Cu alte cuvinte, după ce a omorât cu zile zece oameni, unitatea spitalicească face gestul de bunăvoință absolută și nu taxează familiile îndoliate pentru autopsia rudelor lor. Situația pare de-a dreptul incredibilă, pentru că ar fi fost de la sine înțeles faptul că familiile celor care au pierit în incendiul din weekend nu vor suporta niciun fel de cheltuieli. Mai ales că, într-o societate normală, problema s-ar fi pus altfel: care ar fi cuantumul despăgubirilor pe care familiile decedaților ar trebui să îl ceară, în urma celor întâmplate?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.