joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticVlad Voiculescu despre atitudinea lui Nicușor Dan: "Einstein ar fi spus în...

Vlad Voiculescu despre atitudinea lui Nicușor Dan: „Einstein ar fi spus în zilele noastre că o formă a nebuniei e să votezi cu aceleași partide vechi și să te aștepți la rezultate diferite”

Una dintre cele mai surprinzătoare declarații ale zilei a venit astăzi de la fondatorul USR, Nicușor Dan, care a spus că votează PNL, pentru că are cel mai bun program de guvernare și pentru că e singurul partid care poate trimite PSD-ul în opoziție. În tabăra USR-PLUS, declarația a provocat multă rumoare, așa cum era, de altfel, firesc să se întâmple, de vreme ce Nicușor Dan a și fondat USR-ul.

Vlad Voiculescu, care a făcut parte din echipa lui Nicușor Dan la alegerile locale și așteaptă să fie numit viceprimar al Capitalei, a declarat pentru INVESTIGATORIA că nu cunoaște calculele politice ale lui Nicușor Dan, vechi sau noi, dar crede că partidele vechi nu pot produce o schimbare autentică în societatea românească.

Nicușor Dan a închinat astăzi o veritabilă odă lui Ludovic Orban și partidului său, menționând că el însuși va susține PNL în alegerile parlamentare, deși USR-PLUS are candidați în această bătălie, care aveau nevoie de sprijin în această încercare politică.

Vlad Voiculescu, însă, nu crede că electoratul atașat de ideile USR-PLUS se va abate de la opțiunea lui, doar pentru că Nicușor Dan și-a exprimat public preferința pentru unul dintre așa-numitele partide vechi.

Vlad Voiculescu

„Dacă vorbim despre electoratul USR PLUS, atât cât îl cunosc eu, cred că e un public care mai degrabă îți acordă încrederea ca să faci lucruri, nu ca să îl sfătuiești cum să voteze diferit la alegerile următoare. Eu unul nu aș îndrăzni să fac asta vreodată.”, a spus Voiculescu.

Cu privire la declarațiile lui Nicușor Dan, Vlad Voiculescu a glumit, spunând că, dacă un alt fizician, pe nume Einstein, ar fi trăit astăzi, ar fi reiterat probabil conceptul nebuniei în termenii gestului făcut astăzi de fondatorul USR. În plus, Vlad Voiculescu susține că el nu își schimbă opțiunea electorală, indiferent de context.

„Sunt calculele politice ale dânsului. Mai vechi, mai noi, nu știu…și nici nu este rolul meu să le comentez. Dacă îmi permiteți o glumă: Einstein – fizician la bază, e adevărat – probabil că ar fi spus în zilele noastre că o formă a nebuniei este să votezi în mod repetat cu aceleași partide vechi și să te aștepți la rezultate diferite. Eu unul vreau o Românie fără hoție, adică ceva foarte diferit de tot ce am avut până astăzi! De-asta votez duminică USR PLUS.”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare