Vlad Voiculescu despre atitudinea lui Nicușor Dan: „Einstein ar fi spus în zilele noastre că o formă a nebuniei e să votezi cu aceleași partide vechi și să te aștepți la rezultate diferite”

Vlad Voiculescu despre atitudinea lui Nicușor Dan: „Einstein ar fi spus în zilele noastre că o formă a nebuniei e să votezi cu aceleași partide vechi și să te aștepți la rezultate diferite”

Una dintre cele mai surprinzătoare declarații ale zilei a venit astăzi de la fondatorul USR, Nicușor Dan, care a spus că votează PNL, pentru că are cel mai bun program de guvernare și pentru că e singurul partid care poate trimite PSD-ul în opoziție. În tabăra USR-PLUS, declarația a provocat multă rumoare, așa cum era, de altfel, firesc să se întâmple, de vreme ce Nicușor Dan a și fondat USR-ul.

Vlad Voiculescu, care a făcut parte din echipa lui Nicușor Dan la alegerile locale și așteaptă să fie numit viceprimar al Capitalei, a declarat pentru INVESTIGATORIA că nu cunoaște calculele politice ale lui Nicușor Dan, vechi sau noi, dar crede că partidele vechi nu pot produce o schimbare autentică în societatea românească.

Nicușor Dan a închinat astăzi o veritabilă odă lui Ludovic Orban și partidului său, menționând că el însuși va susține PNL în alegerile parlamentare, deși USR-PLUS are candidați în această bătălie, care aveau nevoie de sprijin în această încercare politică.

Vlad Voiculescu, însă, nu crede că electoratul atașat de ideile USR-PLUS se va abate de la opțiunea lui, doar pentru că Nicușor Dan și-a exprimat public preferința pentru unul dintre așa-numitele partide vechi.

Vlad Voiculescu

„Dacă vorbim despre electoratul USR PLUS, atât cât îl cunosc eu, cred că e un public care mai degrabă îți acordă încrederea ca să faci lucruri, nu ca să îl sfătuiești cum să voteze diferit la alegerile următoare. Eu unul nu aș îndrăzni să fac asta vreodată.”, a spus Voiculescu.

Cu privire la declarațiile lui Nicușor Dan, Vlad Voiculescu a glumit, spunând că, dacă un alt fizician, pe nume Einstein, ar fi trăit astăzi, ar fi reiterat probabil conceptul nebuniei în termenii gestului făcut astăzi de fondatorul USR. În plus, Vlad Voiculescu susține că el nu își schimbă opțiunea electorală, indiferent de context.

„Sunt calculele politice ale dânsului. Mai vechi, mai noi, nu știu…și nici nu este rolul meu să le comentez. Dacă îmi permiteți o glumă: Einstein – fizician la bază, e adevărat – probabil că ar fi spus în zilele noastre că o formă a nebuniei este să votezi în mod repetat cu aceleași partide vechi și să te aștepți la rezultate diferite. Eu unul vreau o Românie fără hoție, adică ceva foarte diferit de tot ce am avut până astăzi! De-asta votez duminică USR PLUS.”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.