luni, aprilie 22, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticCuplul de AUR al Parlamentului: 8 terenuri, 8 clădiri, active financiare fără...

Cuplul de AUR al Parlamentului: 8 terenuri, 8 clădiri, active financiare fără număr și datorii zero

Evdochia și Dănuț Aelenei alcătuiesc, fără îndoială, cuplul de AUR al Parlamentului. Și asta nu doar pentru că au fost aleși pe listele partidului ononim, ci și pentru că au o avere substanțială.

Evdochia e asistentă medicală la un spital din Constanța, iar Dănuț este administratorul unei societăți comerciale. Când nu e senator, ea câștigă un pic peste 90.000 de lei pe an și, când nu e deputat, el câștigă un pic peste 20.000 de lei pe an. La asta se mai adaugă 6000 lei anual din arendă și…cam atât. Așadar, la prima vedere, veniturile celor doi nu sunt deloc impresionante. Declarația de avere, însă, este.

Și n-am fi aflat niciodată cam ce avere se poate clădi pe veniturile acestea, dacă Evdochia și Dănuț Aelenei n-ar fi fost aleși, ea senator și el deputat, pe listele partidului AUR. În consecință, veniturile celor doi au crescut și mai mult, așa că ne așteptăm ca la anul să mai adauge câteva clădiri și terenuri în declarația de avere.

Ne referim la declarația de avere a celor doi, pentru că e greu de explicat cum, dintr-un salariu de 7.500 lei pe lună (în cazul ei) și 1.600 de lei pe lună (în cazul lui) se poate clădi un cumul impresionant de clădiri și terenuri, de conturi bancare cu sume frumușele, ceasuri de firmă și mașini de lux. Și ca să nu pară că păstrăm suspansul în mod intenționat, vă prezentăm clădirile familiei Aelenei, așa cum reies ele din declarația de avere, depusă de Evdochia Aelenei la Senat.

Observăm că spațiile dedicate acestui obiectiv în declarație sunt insuficiente pentru apartamentele familiei Aelenei. Cam la fel stă situația și cu terenurile, opt la număr, din care șapte în județul Constanța și unul în județul Bacău. La aceste bunuri imobiliare se adaugă și bunuri mobile, precum două ceasuri bărbătești de firmă, în valoare totală de 8000 de euro, dobândite în anii 2006 și 2017.

Dar proprietățile de acest fel pălesc în fața activelor financiare ale celor doi. Iată-le:

Vorbim, practic, despre sume la care majoritatea oamenilor nici nu îndrăznesc să viseze că le-ar putea economisi într-o perioadă prosperă a vieții lor, conturi în euro, dolari și lei, care însumate, sunt echivalentul unei averi. De aceea, am vrut să vedem și cu ce costuri se fac atâția bani, așa că ne-am uitam imediat în rubrica de datorii a declarației. Iat-o:

Înțelegem din această poveste de mare succes financiar că binele și AUR-ul merg mână în mână. Și că succesul financiar nu înseamnă nimic dacă n-ai cu cine să-l împărtășești, așa că acest cuplu reușește, iată, să lege într-un mod foarte intim Camera Deputaților de Senat și să demonstreze că, dacă ești chibzuit și faci economii, ajungi să-ți construiești un mic imperiu de AUR pentru zile de criză.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare