„Mafia lemnului”, prinsă în flagrant la Mureș: 830 mc de material lemnos, expediat fără avize de însoțire

„Mafia lemnului”, prinsă în flagrant la Mureș: 830 mc de material lemnos, expediat fără avize de însoțire

Tăierea ilegală a pădurilor din România continuă să fie o dramă națională, de care, însă, mafia din domeniu face abstracție.

În cursul zilei de ieri, 27 ianuarie, polițiștii din Mureș au făcut nu mai puțin de 30 percheziții la persoane bănuite de ilegalități în domeniul silvic, descoperind astfel 830 mc de material lemnos, expediat fără avize de însoțire. Cu același prilej, au mai fost identificați 58 mc de cherestea rășinoasă fără  proveniență legală, în depozitele de material lemnos ale principalilor suspecți, bunurile fiind ridicate în vederea indisponibilizării.

Oamenii legii au luat și actele contabile, în vederea continuării cercetărilor.

Perchezițiile s-au desfășurat în cinci județe, șase dintre ele în Mureș, șase în Tulcea, două în Constanța, una în Suceava și Una în Bihor.

Acțiunea, organizată de polițiștii din Mureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, s-a desfășurat cu sprijinul Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, Serviciului de Poliție Delta Dunării, I.P.J. Tulcea, I.P.J. Constanța, I.P.J Bihor și I.P.J Suceava.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este evaluat la peste 137.600 de lei.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, persoanele vizate în cadrul acestei anchete sunt bănuite de ilegalități în domeniul silvic, de la tăierea ilegală, fără drept și sustragerea de material lemnos, până la transformarea acestuia în cherestea  și valorificare. Concomitent cu această activitate, au fost efectuate controale de specialitate la 10 depozite de material lemnos, aparținând persoanelor bănuite de comiterea faptelor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.