sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri Interne"Mafia lemnului", prinsă în flagrant la Mureș: 830 mc de material lemnos,...

„Mafia lemnului”, prinsă în flagrant la Mureș: 830 mc de material lemnos, expediat fără avize de însoțire

Tăierea ilegală a pădurilor din România continuă să fie o dramă națională, de care, însă, mafia din domeniu face abstracție.

În cursul zilei de ieri, 27 ianuarie, polițiștii din Mureș au făcut nu mai puțin de 30 percheziții la persoane bănuite de ilegalități în domeniul silvic, descoperind astfel 830 mc de material lemnos, expediat fără avize de însoțire. Cu același prilej, au mai fost identificați 58 mc de cherestea rășinoasă fără  proveniență legală, în depozitele de material lemnos ale principalilor suspecți, bunurile fiind ridicate în vederea indisponibilizării.

Oamenii legii au luat și actele contabile, în vederea continuării cercetărilor.

Perchezițiile s-au desfășurat în cinci județe, șase dintre ele în Mureș, șase în Tulcea, două în Constanța, una în Suceava și Una în Bihor.

Acțiunea, organizată de polițiștii din Mureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, s-a desfășurat cu sprijinul Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, Serviciului de Poliție Delta Dunării, I.P.J. Tulcea, I.P.J. Constanța, I.P.J Bihor și I.P.J Suceava.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este evaluat la peste 137.600 de lei.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, persoanele vizate în cadrul acestei anchete sunt bănuite de ilegalități în domeniul silvic, de la tăierea ilegală, fără drept și sustragerea de material lemnos, până la transformarea acestuia în cherestea  și valorificare. Concomitent cu această activitate, au fost efectuate controale de specialitate la 10 depozite de material lemnos, aparținând persoanelor bănuite de comiterea faptelor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare