Abuzuri în pandemie. Apă de colonie, vândută cu titlul de „dezinfectant de mâini”

Abuzuri în pandemie. Apă de colonie, vândută cu titlul de „dezinfectant de mâini”

Abuzurile comercianților în pandemie continuă, sub forme dintre cele mai creative. După ce piața a fost împânzită de măști contrafăcute și de spirt la supra-preț, acum s-a trecut la comercializarea apei de colonie ca „dezinfectant de mâini”.

Fenomenul a fost remarcat de inspectorii ANPC pe raza municipiului București, dar este cert faptul că el s-ar petrece și în alte locuri din România. Totul, după o acțiune de supraveghere a pieței desfășurată de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), la sfârșitul săptămânii trecute.

Astfel, în București, au fost găsite la comercializare produse sub marca ”Kolonya – eau de cologne”, prezentată drept ”dezinfectant de mâini”.

De ieri, 15 februarie 2021, ANPC a dispus tuturor structurilor sale teritoriale, un control pe această temă, pentru a se depista toate produsele similare care s-ar putea afla la vânzare pe cuprinsul întregii țări.

La nivelul Capitalei a fost identificată până acum o companie care avea la vânzare produsul ”Kolonya – eau de cologne”, care prezenta o etichetă suplimentară suprapusă, care îl înfățișa publicului drept ”dezinfectant de mâini”.

Vorbim, deci despre o practică înșelătoare, sancționată de Legea 363/2007, astfel că firma identificată de ANPC ca practicând astfel de abuzuri a primit dispoziții de a înceta acest lucru și a primit o amendă în valoare de 10.000 lei.

În comunicatul de presă transmis de ANPC, instituția promite că va reveni cu datele finale ale controlului pe această temă, la nivelul întregii țări și îi asigură încă o dată pe consumatori că supraveghează cu atenție și permanent piața, astfel încât să împiedice orice posibilă încălcare a drepturilor lor, mai ales în context pandemic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.