marți, aprilie 23, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAbuzuri în pandemie. Apă de colonie, vândută cu titlul de "dezinfectant de...

Abuzuri în pandemie. Apă de colonie, vândută cu titlul de „dezinfectant de mâini”

Abuzurile comercianților în pandemie continuă, sub forme dintre cele mai creative. După ce piața a fost împânzită de măști contrafăcute și de spirt la supra-preț, acum s-a trecut la comercializarea apei de colonie ca „dezinfectant de mâini”.

Fenomenul a fost remarcat de inspectorii ANPC pe raza municipiului București, dar este cert faptul că el s-ar petrece și în alte locuri din România. Totul, după o acțiune de supraveghere a pieței desfășurată de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), la sfârșitul săptămânii trecute.

Astfel, în București, au fost găsite la comercializare produse sub marca ”Kolonya – eau de cologne”, prezentată drept ”dezinfectant de mâini”.

De ieri, 15 februarie 2021, ANPC a dispus tuturor structurilor sale teritoriale, un control pe această temă, pentru a se depista toate produsele similare care s-ar putea afla la vânzare pe cuprinsul întregii țări.

La nivelul Capitalei a fost identificată până acum o companie care avea la vânzare produsul ”Kolonya – eau de cologne”, care prezenta o etichetă suplimentară suprapusă, care îl înfățișa publicului drept ”dezinfectant de mâini”.

Vorbim, deci despre o practică înșelătoare, sancționată de Legea 363/2007, astfel că firma identificată de ANPC ca practicând astfel de abuzuri a primit dispoziții de a înceta acest lucru și a primit o amendă în valoare de 10.000 lei.

În comunicatul de presă transmis de ANPC, instituția promite că va reveni cu datele finale ale controlului pe această temă, la nivelul întregii țări și îi asigură încă o dată pe consumatori că supraveghează cu atenție și permanent piața, astfel încât să împiedice orice posibilă încălcare a drepturilor lor, mai ales în context pandemic.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare