miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDacian Cioloș: "Cîțu nu a oferit o explicație coerentă despre motivul pentru...

Dacian Cioloș: „Cîțu nu a oferit o explicație coerentă despre motivul pentru care l-a revocat pe Vlad Voiculescu”

Dacian Cioloș anunță public că a purtat o discuție telefonică directă cu premierul Florin Cîțu, care nu ar fi reușit să explice nici măcar în cadrul unei conversații directe de ce l-a revocat pe Vlad Voiculescu.

Decizia de ieri a premierului Florin Cîțu i-a deranjat în mod special pe cei aflați la conducerea USR-PLUS, iar Dacian Cioloș spune că nu există nicio explicație care să descifreze ce a stat în spatele revocării lui Vlad Voiculescu. Acesta susține că dorește continuitatea guvernului de coaliție, dar crede că acest lucru nu se poate întâmpla fără un premier care să ofere încredere partenerilor.

„După mai bine de 24 de ore, Florin Cîțu nu a oferit o explicație coerentă despre motivul pentru care l-a revocat pe Vlad Voiculescu, deși, între timp, am avut chiar și o convorbire telefonică cu el. Nici în această discuție directă nu a reușit să își explice gestul și motivele reale pentru care a luat acea decizie.
Am urmărit și ieșirile publice ale premierului. Pe de o parte, fuge de această întrebare, pe de altă parte se străduiește să arate că lucrurile sunt sub control.”, a scris Cioloș pe Facebook.

Acesta crede că decizia are, mai degrabă, drept fundament o supărare personală, nu o evaluare obiectivă a activității lui Vlad Voiculescu.

„Ce așteptam noi de la Florin Cîțu era un comportament transparent și onest. Să ne informeze despre intențiile sale, să ne comunice nemulțumirile și să evalueze activitatea miniștrilor din cabinetul său, indiferent de culoarea lor politică. Un prim-ministru nu face evaluări ale miniștrilor noaptea în somn și dimineața îi demite fără să le comunice nici lor – o chestiune de minimă decență profesională – și nici partenerilor de coaliție care i-au încredințat un mandat în fruntea Guvernului. Supărările personale și strategiile de imagine nu țin loc de obiectivitatea unei evaluări. Decizii luate în acest fel destructurează exact acel element esențial într-o coaliție politică: încrederea.
Am observat că premierul continuă să invoce o prerogativă constituțională prin care are acest drept. Da, îl are și nu îl contestăm. Am intrat în această Coaliție pentru a duce la capăt reformele pentru care ne-am angajat în fața oamenilor. Pentru asta cerem câteva lucruri legitime: predictibilitate și seriozitate la vârful Guvernului și, mai ales, un premier cu care să putem lucra cu încredere și deschidere.”, a mai punctat Cioloș.
Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare