Dragnea află la finalul acestei luni dacă va fi eliberat

Dragnea află la finalul acestei luni dacă va fi eliberat

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a depus luna aceasta o cerere de eliberare condiționată. Instanța a stabilit că va judeca solicitarea pe 27 aprilie.

Liviu Dragnea a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova pe data de 27 mai 2019, în urma unei condamnări pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Nu este prima dată când Dragnea solicită eliberarea, însă cererile lui au fost refuzate. Pe de altă parte, acesta a ispășit deja o mare parte a condamnării, astfel încât există, potrivit unor surse, posibilitatea ca în curând să primească aprobarea de a părăsi penitenciarul Rahova.

Dragnea s-a plâns, de-a lungul timpului, prin intermediul prietenilor care l-au vizitat că este tratat inadecvat în penitenciar și că nu i se permite să muncească la atelierul auto, după ce a acordat un interviu fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu.

Potrivit legii, liberarea condiționată se acordă când „cel condamnat a executat cel puțin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depășește 10 ani, sau cel puțin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.