vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiAngajări fictive la Direcția pentru Agricultură Caraș-Severin

Angajări fictive la Direcția pentru Agricultură Caraș-Severin

Directorul executiv al Direcției Județene pentru Agricultură Caraș-Severin a fost reținut de procurorii DNA, după ce a ar fi permis, în mod nelegal, ca doi angajați ai instituției să își primească salariile, cu toate că cei doi nu s-ar fi prezentat decât sporadic la muncă, neîndeplinindu-și atribuțiile stabilite prin fișa postului.

Felicia Gabriela Mehedințu, director executiv al DAJ Caraș-Severin, a fost reținută pe 14 aprilie, acesteia fiind acuzată de mai multe infracțiuni, printre care se numără abuzul în serviciu, instigare la fals intelectual, delapidare în formă continuată și uz de fals.

Procurorii spun că directorul executiv al DAJ Caraș-Severin a tolerat și chiar a plătit doi angajați care nu se prezentau la locul de muncă decât ocazional și care nu-și îndeplineau obligațiile de serviciu. Prin aceasta, Mehedințu ar fi cauzat instituției un prejudiciu de 139.110 lei, respectiv foloasele necuvenite încasate de cei doi angajați din noiembrie 2019 până în aprilie 2021.

Dar ilegalitățile nu s-au oprit aici. Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie 2020 – aprilie 2021, uzând de funcția de conducere pe care o îndeplinea, inculpata și-ar însușit, atât în interesul său cât și pentru alți angajați ai instituției diferite sume de bani.

Pe de o parte, Mehedințu a încasat 482.672 de lei, reprezentând drepturi salariale ale unor persoane care nu mai aveau raporturi de muncă cu instituția, respectiv sume de bani pentru plata normei de hrană sau a sporului de condiții vătămătoare aferente timpului în care angajații erau în concediu medical, de odihnă sau aveau zile libere. Aceasta ar fi folosit banii ulterior pentru achiziționarea unor bijuterii din aur.  

Tot ea a beneficiat și de sume în cuantum de 3.300 lei în fiecare lună, prin ordine de deplasare care atestau împrejurări necorespunzătoare adevărului. În acest sens, inculpata ar fi determinat patru angajați ai instituției ca, în perioada ianuarie 2021 – martie 2021, să falsifice 11 ordine de deplasare care atestau în mod nereal că angajații instituției s-ar fi deplasat în interesul serviciului în anumite localități.

În plus, rechizitoriul arată că în perioada 02 mai 2018 până în prezent, în calitate de director executiv al instituției, ar fi semnat o serie de acte (ordine de plată, dispoziții de plată și CEC-uri), prin care și-ar fi însușit lunar câte 6600 de lei (timp de 35 de luni), în total 231.000 de lei, reprezentând compensația lunară pentru chirie încasată în baza unor contracte de închiriere falsificate.

În acest sens ar fi folosit contracte de închiriere (înscrisuri sub semnătură privată), care ar fi fost falsificate atât prin contrafacerea subscrierii (semnăturii atribuite unei alte persoane) cât și prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului.

Cercetările în acest dosar continuă, fiind anchetați penal și alți angajați ai instituției.

 

Foto principal: Felicia Mehedințu, Ziua de Vest

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare