joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDosarul "10 august", redeschis de instanță

Dosarul „10 august”, redeschis de instanță

Curtea de Apel București a decis redeschiderea dosarului „10 august”, după ce unul dintre protestatarii răniți atunci de Jandarmerie a atacat decizia DIICOT de clasare a părții din dosar legate de acțiunile conducerii Jandarmeriei.

Este vorba despre Ion Crăciunescu, rănit în acea zi la ordinele conducerii jandarmeriei, un om care nu a acceptat decizia DIICOT de a clasa acest dosar atât de controversat.

Astfel, în dosarul cu numărul 26619/3/2020, instanța a decis:

În baza art. 341 alin. 6 lit. b Cod procedură penală admite plângerea formulată de petentul Crăciuneanu Ioan împotriva ordonanței nr. 2122/D/P/2019 din data de 26.06.2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism şi, în consecinţă,: Desfiinţează ordonanța nr. 2122/D/P/2019 din data de 26.06.2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism în privința soluțiilor de: clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii de către suspecții CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, CHIRICĂ MIHAI DAN, CUCOŞ GHEORGHE SEBASTIAN și SINDILE IONUŢ-CĂTĂLIN a infracțiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă, clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participaţie improprie la fals intelectual și participaţie improprie la uz de fals, clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la abuz, respectiv complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă și clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului

Dosarul va ajunge, deci, din nou la procurori în vederea completării urmăririi penale față de cei care au coordonat intervenția jandarmeriei în acea zi sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă. De asemenea, în cazul conducerii de atunci a Jandarmeriei va fi completată urmărirea penală și cu privire la infracțiunile de participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu, respectiv complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă și de favorizarea făptuitorului.

Sentința a fost pronunțată astăzi de judecătorul Curții de Apel București, Ciprian Alexandru Ghiță.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare