Clotilde Armand vrea să dea străzii Tuberozelor numele lui Roman Protasevich

Clotilde Armand vrea să dea străzii Tuberozelor numele lui Roman Protasevich

Propunerea istoricului Andrei Oișteanu de a redenumi strada pe care se situează Ambasada Republicii Belarus în România cu numele jurnalistului Roman Protasevich, persecutat acum de autoritățile din Belarus, a fost foarte bine primită de primarul sectorului 1, Clotilde Armand.

Aceasta spune că va propune ca strada Tuberozelor să poarte numele jurnalistului disident, astfel încât țara noastră să arate că are o poziție fermă în raport cu abuzurile la care acesta este supus. Mai mult, istoricul Andrei Oișteanu arată că redenumirea străzii ar face ca diplomații să poarte numele jurnalistului pe cartea de vizită, ceea ce ar constitui o reparație morală față de traumele prin care trece, probabil, chiar și în aceste momente.

Susţin propunerea domnului profesor Andrei Oișteanu de a schimba numele străzii din Sectorul 1 pe care se află Ambasada Republicii Belarus. În acest sens, voi înainta către Primăria Capitalei următoarea propunere: strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească Str. Roman Protasevich – numele jurnalistului disident. Trăim într-un stat european și acest act de terorism al președintelui Aleksandr Lukașenko de a deturna un zbor comercial între două state membre UE & NATO nu poate rămâne nepedepsit.„, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Președintele belarus Alexander Lukașenko a făcut astăzi și o declarație pe tema arestării jurnalistului, la o întâlnire cu parlamentarii, membrii Comisiei Constituționale și reprezentanți ai administrației de stat. Acesta amenință comunitatea internațională că va reacționa ferm în fața oricăror măsuri care ar destabiliza țara, vorbind chiar de un război mondial.

Fac apel la întreaga comunitate mondială: nu are sens să clătinați/destabilizați Belarusul. Suntem o țară mică, dar vom răspunde adecvat. Există exemple similare în lume. Și înainte de a face mișcări ascuțite prost calculate, amintiți-vă că Belarus este centrul Europei. Și dacă ceva izbucnește aici, este un alt război mondial”, a spus Lukașenko, citat de TASS.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.