Dragnea cere din nou eliberarea: „Am înțeles clar de ce am fost condamnat”

Dragnea cere din nou eliberarea: „Am înțeles clar de ce am fost condamnat”

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a ajuns astăzi din nou în fața magistraților Tribunalului București, pentru a solicita eliberarea. Acesta ar fi luat cuvântul și ar fi spus judecătorilor că a înțeles de ce a fost condamnat.

Liviu Dragnea a fost astăzi prezent la Tribunalul București, alături de avocata lui, Flavia Teodosiu. Dragnea cere liberarea condiționată din nou, de data aceasta la doi ani după încarcerarea sa la Penitenciarul Rahova.

Judecătorii au ascultat nu doar opinia avocatei lui Dragnea, ci și pe acesta. În sala de judecată, procurorul DNA a solicitat un termen mai mare pentru liberarea condiționată a lui Dragnea, susținând că acesta nu a dat dovezi că s-ar fi îndreptat sau chiar că și-ar fi înțeles pedeapsa, astfel încât, pe baza remușcărilor, să se poată corecta.

Flavia Teodosiu, însă, susține că Dragnea și-a asumat pedeapsa și s-a reabilitat, iar în detenție și-a dorit să muncească și s-a luptat pentru a-și redobândi acest drept, pierdut după interviul acordat în trecut fostei sale consiliere, acum jurnalista Anca Alexandrescu.

Aceasta a invocat și decizia Judecătoriei Sectorului 5 care a arătat că lui Dragnea i s-au încălcat de către penitenciar mai multe drepturi, printre care și cel la sănătate.

Dragnea a vorbit în fața judecătorilor și a spus că a avut multe de îndurat în penitenciar, dar că a înțeles clar de ce a fost condamnat.

Aici vorbim de liberare condiționată, nu trebuie confundată noțiunea de sancțiune cu noțiunea de executare a pedepsei. Una este ceea ce a înțeles dânsul și a și spus, domnul Dragnea a spus: „Am înțeles clar de ce am fost condamnat, mi-am văzut de treaba mea în cadrul detenției”. În mod normal, după părerea mea, șansele de a fi eliberat ar trebui să fie de 100%„, a spus avocata Flavia Teodosiu.

Cei doi judecători din complet au lăsat decizia în pronunțare și mâine sunt șanse mari ca Liviu Dragnea să afle dacă va fi eliberat sau va continua să încerce să-și obțină libertatea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.