vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDragnea cere din nou eliberarea: "Am înțeles clar de ce am fost...

Dragnea cere din nou eliberarea: „Am înțeles clar de ce am fost condamnat”

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a ajuns astăzi din nou în fața magistraților Tribunalului București, pentru a solicita eliberarea. Acesta ar fi luat cuvântul și ar fi spus judecătorilor că a înțeles de ce a fost condamnat.

Liviu Dragnea a fost astăzi prezent la Tribunalul București, alături de avocata lui, Flavia Teodosiu. Dragnea cere liberarea condiționată din nou, de data aceasta la doi ani după încarcerarea sa la Penitenciarul Rahova.

Judecătorii au ascultat nu doar opinia avocatei lui Dragnea, ci și pe acesta. În sala de judecată, procurorul DNA a solicitat un termen mai mare pentru liberarea condiționată a lui Dragnea, susținând că acesta nu a dat dovezi că s-ar fi îndreptat sau chiar că și-ar fi înțeles pedeapsa, astfel încât, pe baza remușcărilor, să se poată corecta.

Flavia Teodosiu, însă, susține că Dragnea și-a asumat pedeapsa și s-a reabilitat, iar în detenție și-a dorit să muncească și s-a luptat pentru a-și redobândi acest drept, pierdut după interviul acordat în trecut fostei sale consiliere, acum jurnalista Anca Alexandrescu.

Aceasta a invocat și decizia Judecătoriei Sectorului 5 care a arătat că lui Dragnea i s-au încălcat de către penitenciar mai multe drepturi, printre care și cel la sănătate.

Dragnea a vorbit în fața judecătorilor și a spus că a avut multe de îndurat în penitenciar, dar că a înțeles clar de ce a fost condamnat.

Aici vorbim de liberare condiționată, nu trebuie confundată noțiunea de sancțiune cu noțiunea de executare a pedepsei. Una este ceea ce a înțeles dânsul și a și spus, domnul Dragnea a spus: „Am înțeles clar de ce am fost condamnat, mi-am văzut de treaba mea în cadrul detenției”. În mod normal, după părerea mea, șansele de a fi eliberat ar trebui să fie de 100%„, a spus avocata Flavia Teodosiu.

Cei doi judecători din complet au lăsat decizia în pronunțare și mâine sunt șanse mari ca Liviu Dragnea să afle dacă va fi eliberat sau va continua să încerce să-și obțină libertatea.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare