sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneIstoricul Andrei Oișteanu: "Diplomaţii ar avea numele lui Roman Protasevich imprimat pe...

Istoricul Andrei Oișteanu: „Diplomaţii ar avea numele lui Roman Protasevich imprimat pe cărţile lor de vizită”

Istoricul și scriitorul Andrei Oișteanu a venit cu o propunere inedită, după evenimentele care-l au drept protagonist pe jurnalistul Roman Protasevich. Acesta crede că strada pe care se află Ambasada Republicii Belarus în România ar trebui să fie redenumită cu numele jurnalistului căzut victimă regimului totalitar.

Jurnalistul se află încă într-un centru de detenție din Minsk, arestat duminică după ce autorităţile de la Minsk au deturnat zborul Rynair în care se afla tânărul. Evenimentul a generat oroare în lumea întreagă, care s-a perpetuat și ulterior, după ce în spațiul public a apărut o filmare în care jurnalistul spune că e tratat cu respect în centrul de detenție, deși pe chipul și pe gâtul său se vedeau vânătăi, iar tatăl jurnalistului a remarcat că în filmare, Roman pare să nu mai aibă niște dinți.

Alături de Roman Protasevich a fost arestată și prietena lui, care călătorea cu jurnalistul în avionul deturnat.

Scriitorul și istoricul Andrei Oișteanu le propune lui Clotilde Armand și lui Nicușor Dan să redenumească strada pe care se află Ambasada Republicii Belarus în România cu numele jurnalistului, din considerente foarte bine definite.

Susţin ideea ca Primăria (sectorului 1 sau cea generală) să schimbe numele străzii (din Sectorul 1) pe care se află Ambasada Republicii Belarus. În loc de Str. Tuberozelor să se numească Str. Roman Protasevici. Toată corespondenţa ambasadei ar veni în şi ar pleca din strada cu numele jurnalistului disident. De asemenea, diplomaţii ar avea numele lui Roman Protasevici imprimat pe cărţile lor de vizită„, a scris Andrei Oișteanu.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare