sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDoi comisari OPC din Argeș, reținuți pentru luare de mită

Doi comisari OPC din Argeș, reținuți pentru luare de mită

Boboc Dumitru Constantin și Zamfir Paul Constantin, angajați ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, au fost reținuți de procurorii DNA pentru luare de mită. Aceștia au pretins șpăgi de la mai mulți operatori economici pentru a nu le aplica sancțiuni.

Rechizitoriul procurorilor arată că, în perioada februarie – aprilie 2021, cei doi comisari, ar fi pretins și primit de la mai mulți agenți economici sume de bani și alte foloase necuvenite în valoare totală de 2.350 lei pentru a nu aplica amenzi contravenționale ori pentru a favoriza agenții economici la efectuarea de controale, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realității, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societățile verificate.

Unul dintre operatorii economici controlați a ajuns astfel să pună sănătatea publică în pericol, de vreme ce presta servicii de alimentație publică și își desfășura activitatea cu încălcarea dispozițiilor Ordonanței nr. 21/ din 21 august 1992, republicată, privind protecția consumatorilor. Adică utiliza produse expirate, condițiile de muncă erau insalubre, lipsea autorizația de funcționare emisă de către D.S.P. Argeș, etc.

Astăzi, 27 mai, cei doi vor fi prezentați Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Procurorii arată că în aceeași cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Ieri au avut loc opt percheziții la ANPC Argeș și la o serie de locații din județul Argeș și Vâlcea. Cei doi comisari vor fi judecați pentru infracțiunile de luare de mită și fals intelectual în formă continuată.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare