Doi comisari OPC din Argeș, reținuți pentru luare de mită

Doi comisari OPC din Argeș, reținuți pentru luare de mită

Boboc Dumitru Constantin și Zamfir Paul Constantin, angajați ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, au fost reținuți de procurorii DNA pentru luare de mită. Aceștia au pretins șpăgi de la mai mulți operatori economici pentru a nu le aplica sancțiuni.

Rechizitoriul procurorilor arată că, în perioada februarie – aprilie 2021, cei doi comisari, ar fi pretins și primit de la mai mulți agenți economici sume de bani și alte foloase necuvenite în valoare totală de 2.350 lei pentru a nu aplica amenzi contravenționale ori pentru a favoriza agenții economici la efectuarea de controale, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realității, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societățile verificate.

Unul dintre operatorii economici controlați a ajuns astfel să pună sănătatea publică în pericol, de vreme ce presta servicii de alimentație publică și își desfășura activitatea cu încălcarea dispozițiilor Ordonanței nr. 21/ din 21 august 1992, republicată, privind protecția consumatorilor. Adică utiliza produse expirate, condițiile de muncă erau insalubre, lipsea autorizația de funcționare emisă de către D.S.P. Argeș, etc.

Astăzi, 27 mai, cei doi vor fi prezentați Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Procurorii arată că în aceeași cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Ieri au avut loc opt percheziții la ANPC Argeș și la o serie de locații din județul Argeș și Vâlcea. Cei doi comisari vor fi judecați pentru infracțiunile de luare de mită și fals intelectual în formă continuată.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.