miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiJudecătoria Oradea nu consideră că Victor Micula ar trebui arestat

Judecătoria Oradea nu consideră că Victor Micula ar trebui arestat

Fiul magnatului Viorel Micula rămâne în atenția procurorilor, după ce a săvârșit zeci de infracțiuni. Cu toate acestea, Judecătoria Oradea a respins cererea de arestare a lui Victor Micula, fără a detalia motivele acestei decizii.

Vorbim deja despre o a doua cerere de arestare a lui Micula, după ce, în luna ianuarie, procurorul Cristian Ardelean solicitase arestarea copilului de miliardar pe tema unei infracțiuni deosebit de grave, și anume că ar fi accesat ilegal baza de date a MAI și că ar fi participat la o percheziție costumat în polițist.

Alături de Victor Micula, în anchetă au fost urmăriți și câțiva polițiști de la Poliția municipiului Oradea. Ancheta arată, practic, cum Micula s-a jucat de-a polițistul, cu acordul și facilitarea a patru polițiști, care n-au avut nicio problemă în a-i face jocurile tânărului milionar.

Noua cerere pentru arestarea lui Victor Micula era fundamentată pe faptul că acesta ar fi comis nu mai puțin 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi 13 infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Judecătoria Oradea a decis să respingă și această cerere de arestare a miliardarului. Soluţia a fost pronunţată în sala de judecată pe scurt, fără să fie precizată motivarea. Ea nu este definitivă.

Practic, tânărul milionar este acuzat că ar fi cumpărat și folosit în anul 2019 mai multe arme letale de vânătoare în mod ilegal. Cumpărarea s-ar fi realizat prin intermediul unei alte persoane, mai precis Sergiu Gabriel Hava, care e unul dintre prietenii apropiați ai lui Micula.

Potrivit informațiilor despre el, Micula s-ar afla în Elveția. Potrivit contului său de socializare, fiul magnatului Viorel Micula e pasionat de citit, cumpărături și pilotarea avioanelor.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare