„Criza gunoiului” din Sectorul 1, la final: „Gunoiul a început să fie ridicat”

„Criza gunoiului” din Sectorul 1, la final: „Gunoiul a început să fie ridicat”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță astăzi o deblocare a situației, cunoscute drept „criza gunoiului”. Ea spune că sortatorii au început ridice de astăzi gunoiul, în ciuda boicotului ROMPREST.

E o perioadă destul de lungă de când în Sectorul 1, populația trece printr-o încercare dificilă, din cauza gunoiului acumulat pe străzi și a mirosului degajat de acesta. Primarul de sector a cerut, însă, oamenilor să aibă răbdare, pentru că, în fapt, în spatele întregii crize se află un veritabil jaf din banul public. Astfel a început o luptă care durează de săptămâni întregi și mulți ajunseseră la capătul răbdării.

gunoi Sector 1

Iată, însă, că astăzi, Clotilde Armand anunță o dezamorsare a situației, prin faptul că sortatorii au putut fi plătiți direct de primărie și au început de astăzi, 16 iunie, să ridice gunoiul.

Primăria Sectorului 1 a reușit să deschidă astăzi dimineață porțile sortatorilor și să-i plătească direct (în ciuda piedicilor puse de Romprest) iar gunoiul a început să fie ridicat. În doar 3 ore de la deschidere Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi.”, arată Armand.

Aceasta arată că ROMPREST nu a efectuat plățile către sortatori și atunci aceștia au fost nevoiți să-și închidă porțile. În continuare, ROMPREST a lăsat gunoiul pe străzi, în ciuda faptului că legea interzice o astfel de măsuri în cazul prestatorilor de servicii publice.

Primarul Sectorului 1 susține că ROMPREST SERVICE SA s-a opus vehement plății directe către sortatori, lucru care a ținut blocată situația deșeurilor în raza administrativ-teritorială pe care o gestionează. De asemenea, Primăria Sectorului 1 a notificat operatorul de salubritate să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare, în caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu această societate va fi reziliat de drept.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.