Renate Weber, acuzată de încălcări ale Constituției în ultimii 3 ani

Renate Weber, acuzată de încălcări ale Constituției în ultimii 3 ani

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, acuză Avocatul Poporului de mai multe încălcări ale Constituției în ultimii trei ani. Renate Weber va fi, cel mai probabil, revocată.

În cursul zilei de 15 iunie, Parlamentul României a respins rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pe ultimii trei ani. Motivul este acela că în comisiile juridice s-au identificat încălcări ale Constituției de către Renate Weber în anii 2018, 2019 și 2020. Acest vot derulat în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului va duce, foarte probabil, la revocarea din funcție a lui Renate Weber.

Anunțul a fost făcut de Ludovic Orban, care susține că într-o ședință ce are loc astăzi, 16 iunie, va fi dezbătută cererea de revocare din funcție a Avocatului Poporului. Principalul motiv de nemulțumire în raport cu Renate Weber ar fi atitudinea publică a acesteia în timpul pandemiei.

Dacă sunt îndeplinite condițiile procedurale, vom dezbate cererea de revocare a Avocatului Poporului. Atitudinea Avocatului Poporului în timpul pandemiei a generat extrem de multe probleme în apărarea sănătății și a vieții oamenilor. Românii au nevoie de un Avocat al Poporului care să le reprezinte cu adevărat drepturile!„, a punctat Orban.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.