Plângerea penală împotriva lui Allen Coliban e semnată de mama directorului RIAL, concediat pentru management defectuos

Plângerea penală împotriva lui Allen Coliban e semnată de mama directorului RIAL, concediat pentru management defectuos

O plângere penală, publicată pe un site local din Brașov, arată că Allen Coliban, primarul municipiului, ar fi falsificat date din propriul CV. Investigatoria a încercat să afle identitatea persoanei care a semnat plângerea și se pare că aceasta este mama directorului RIAL Brașov, concediat recent pentru că ar fi creat o gaură de aproape 10 milioane de lei în bugetul societății.

La sfârșitul lunii aprilie a acestui an, Consiliul de Administraţie al RIAL SRL Braşov, societatea care administrează fondul imobiliar al municipiului, a luat hotărârea de a-l demite din funcţia de directorul general, Doru Ștefan Constantin. Motivul era acela că, în urma unor cercetări amănunțite, ar fi reieșit probleme financiare importante și nejustificate.

Vorbim despre o gaură în bugetul societății de aproximativ 10 milioane de lei, asta în condițiile în care până în luna decembrie a anului precedent, directorul general, Ștefan Constantin, susținea cu tărie că societatea pe care o administra era pe profit.

A avut loc ulterior o conferință de presă, în cadrul căreia s-au enunțat motivele de demitere a acestuia și urmează ca cercetările să continue, iar speța să fie pusă în atenția organelor de cercetare penală.

După cum am arătat, zilele trecute a apărut și o plângere penală pe tema falsificării CV-ului de către primarul Allen Coliban. O anume Ionescu Maniela-Carmen, fost membru PRM, susține că primarul Brașovului ar fi comis infracțiunile de fals în declarații, falsificarea documentelor electorale și uz de fals.

Potrivit informațiilor publicate prin intermediul acestei plângeri, „două cadre universitare, respectiv prodecanul Facultății de Automatizări Calculatoare din cadrul Universității Politehnice București — domnul profesor Ciprian Dobre și domnul profesor conferențiar Traian Rebedea, din cadrul aceleiași instituții de învățământ superior, au formulat declarații publice pe mai multe canale media, dar mai ales au atașat DOCUMENTE (foi matricole, declarații, adresă, etc.), declarații, documente din care REZULTĂ FĂRĂ ECHIVOC faptul că numitul Coliban Allen nu numai că nu a finalizat studiile acestei facultăți, DECI NU A ABSOLVIT această facultate, ba dimpotrivă, chiar A FOST EXMATRICULAT.

Investigatoria a încercat ulterior să afle cine este, mai exact, semnatara plângerii penale și astfel am aflat că ar fi mama lui Doru Ștefan Constantin, fostul director general al RIAL Brașov, concediat pe motiv de management defectuos.

De altfel, l-am contactat, în acest scop, și pe primarul Brașovului, Allen Coliban, care a declarat, în exclusivitate pentru Investigatoria că există o legătură foarte strânsă între plângerea penală și concedierea fiului celei care a semnat-o.

Totul se explică destul de simplu. E pe modelul “hoțul striga hoții”. Vine în momentul în care am anunțat primele rezultate ale analizei economice de la RIAL, o societate care administrează nu doar patrimoniul primăriei, ci și are o activitate de construcție, practic preia de la primăria Brașov proiecte de construcție. După ce am schimbat conducerea, fostul director, fiul doamnei care îmi face mie plângeri penale, e nemulțumit.

Noi am arătat într-o conferință de presă lucruri foarte grave. Vorbim despre o gaură de 10 milioane de lei aproximativ, dacă este  să adunăm tot necesarul de capital pe care îl are acum RIAL-ul pentru a putea funcționa, eu văd plângerea penală și concedierea fiului doamnei strâns corelate. De asta am și anunțat că pe măsură ce vom finaliza aceste cercetări, ne vom și îndrepta împotriva persoanelor vinovate. Vorbim de datorii estimate la 7,5 milioane, restanțe la furnizori, salarii, capital de lucru. Asta, în condițiile în care RIAL-ul ne mințea în luna decembrie, prin vocea domnului Constantin Ștefan că e în profit.„, ne-a declarat Allen Coliban.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.