Comisiile juridice ale Parlamentului au decis revocarea Renatei Weber

Comisiile juridice ale Parlamentului au decis revocarea Renatei Weber

Comisiile juridice ale celor două camere reunite ale Parlamentului au decis astăzi revocarea din funcția de Avocat al Poporului a Renatei Weber.

După ce marți Parlamentul României a respins rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pe ultimii trei ani, pe motiv că au fost constatate mai multe încălcări ale Constituției în respectiva perioadă, PNL, USR PLUS și UDMR au solicitat revocarea din funcție a celei care a ocupat poziția menționată în anii 2018, 2019 și 2020. Solicitarea celor trei partide arată că Renate Weber ar fi acționat în afara competențelor sale legale, lucru care a determinat instituția să funcționeze în afara legii.

Weber nu ar fi transmis Parlamentului și Guvernului raportul și recomandările privind crimele de la Caracal și nu și-a îndeplinit obligațiile în domeniul protecției drepturilor copilului. O altă problemă semnalată public de Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a fost atitudinea Renatei Weber în timpul pandemiei.

Renate Weber a respins acuzațiile și a spus că, dacă ar fi fost invitată în ședință cu mai mult timp înainte, ar fi avut documente care să îi susțină punctul de vedere.

Nu am găsit articolul din Constituție pe care l-am încălcat, se fac doar trimiteri generale. Orice încălcare de lege care are corespondent în constituție poate atrage revocarea, altfel nu e cazul„, a spus aceasta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.