joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticComisiile juridice ale Parlamentului au decis revocarea Renatei Weber

Comisiile juridice ale Parlamentului au decis revocarea Renatei Weber

Comisiile juridice ale celor două camere reunite ale Parlamentului au decis astăzi revocarea din funcția de Avocat al Poporului a Renatei Weber.

După ce marți Parlamentul României a respins rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pe ultimii trei ani, pe motiv că au fost constatate mai multe încălcări ale Constituției în respectiva perioadă, PNL, USR PLUS și UDMR au solicitat revocarea din funcție a celei care a ocupat poziția menționată în anii 2018, 2019 și 2020. Solicitarea celor trei partide arată că Renate Weber ar fi acționat în afara competențelor sale legale, lucru care a determinat instituția să funcționeze în afara legii.

Weber nu ar fi transmis Parlamentului și Guvernului raportul și recomandările privind crimele de la Caracal și nu și-a îndeplinit obligațiile în domeniul protecției drepturilor copilului. O altă problemă semnalată public de Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a fost atitudinea Renatei Weber în timpul pandemiei.

Renate Weber a respins acuzațiile și a spus că, dacă ar fi fost invitată în ședință cu mai mult timp înainte, ar fi avut documente care să îi susțină punctul de vedere.

Nu am găsit articolul din Constituție pe care l-am încălcat, se fac doar trimiteri generale. Orice încălcare de lege care are corespondent în constituție poate atrage revocarea, altfel nu e cazul„, a spus aceasta.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare