DNA își suplimentează efectivele de polițiști

DNA își suplimentează efectivele de polițiști

Ministrul Justiției, Stelian Ion, anunță o creștere a numărului de polițiști judiciari la Direcția Națională Anticorupție. Lipsa polițiștilor era una dintre problemele semnalate de conducerea DNA cu mult timp în urmă.

90 de posturi de polițiști de poliție judiciară și de încă 50 de posturi de personal auxiliar sunt acum oferite de DNA, în scopul întăririi luptei anticorupție. Anunțul a fost făcut de către ministrul Justiției, care susține că, prin această măsură, activitatea DNA va fi mult îmbunătățită.

Ne respectăm obiectivele asumate prin programul de guvernare. În primă fază, vor fi alocați DNA-ului 30 de polițiști de poliție judiciară în 2021, urmând ca în următorii doi ani să fie alocați câte 30 de polițiști de poliție judiciară, și ofițeri, și agenți.E un sprijin real pentru activitatea DNA.”, arată ministrul.

Nu numai DNA va beneficia de o creștere a numărului de polițiști, ci și DIICOT. Stelian Ion spune că un alt proiect al ministerului pe care îl conduce vizează alocarea a 50 de posturi suplimentare pentru polițiștii care vor să-și desfășoare activitatea în cadrul DIICOT. Acest proiect se află în procedură de avizare la Guvern.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.