Directori ai SGU Ploiești, acuzați că au achiziționat materiale de iluminat decorativ în mod nelegal

Directori ai SGU Ploiești, acuzați că au achiziționat materiale de iluminat decorativ în mod nelegal

Donald Nicolae Constantin, directorul general al societății cu capital de stat Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L, și Ovidiu Negulescu, directorul general adjunct al aceleași companii, se află în vizorul procurorilor anti-corupție. Cei doi sunt acuzați de faptul că ar fi achiziționat în mod nelegal materiale de iluminat decorativ-festiv, în urma unei înțelegeri cu patronul firmei care le-a furnizat la suprapreț.

Cei doi foști directori ai SGU Ploiești sunt acum trimiși în judecată, în stare de libertate, iar dosarul lor se judecă la Tribunalul Prahova. S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L. s-a constituit parte civilă în procesul penal și față de inculpați s-au dispus măsuri asigurătorii.

Procurorii DNA arată că cei doi directori au făcut o înțelegere cu administratorul unei societăți comerciale care putea furniza materialele de iluminat. Astfel, contractul s-a atribuit cu încălcarea tuturor normelor legale în domeniu, iar materialele, plătite din bani publici, au fost plătite la preț dublu.

Totul s-a întâmplat în anul 2013, când cei doi directori ai SGU Ploiești au încălcat atribuțiile de serviciu ce le reveneau în domeniul achizițiilor publice, atribuind societății administrate de un om de afaceri, inculpat și el în prezenta cauză, a unui contract de achiziție publică privind închirierea de materiale pentru iluminat decorativ-festiv în municipiul Ploiești.

Concret, cei doi directori, în baza unei înțelegeri anterioare cu omul de afaceri, ar fi atribuit firmei administrate de omul de afaceri contractul mai sus menționat, fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, în condițiile se putea proceda în acest mod doar din motive de extremă urgență, determinate de evenimente imprevizibile.  Cu titlu de exemplu menționăm faptul că, doar cu o zi înainte de a primi invitația de participare la procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, societatea omului de afaceri ar fi încheiat, cu o altă firmă, un contract de închiriere a acelor echipamente de iluminat în conținutul căruia s-a menționat în mod expres că beneficiarul final al serviciilor este S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L..”, descriu procurorii speța. 

Mai trebuie menționat și faptul că față de prețul inițial de închiriere (491.700 lei), societatea finanțată din bani publici ar fi achitat omului de afaceri o sumă de peste două ori mai mare, adică 1.090.767 lei.

 

În fotografia principală: Ovidiu Negulescu, director general adjunct al SGU Ploiești. Sursă: FB

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.