vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăAvocatul DiavoluluiEmilia Șercan: "Cîmpeanu se pregătește să le întindă o nouă mână de...

Emilia Șercan: „Cîmpeanu se pregătește să le întindă o nouă mână de ajutor doctorilor în impostură”

Jurnalista Emilia Șercan dezvăluie felul în care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, face eforturi pentru a le da o mână de ajutor plagiatorilor cu funcții și poziție socială.  Ea spune că în ultima perioadă, la Ministerul Educației s-a lucrat intens pentru modificarea Metodologiei de de soluționare a sesizărilor de plagiat în tezele de doctorat.

Situația este realmente gravă, pentru că arată nivelul de impostură al multora dintre cei care ocupă poziții de importanță publică, dar și felul în care sistemul face tot ce e posibil să îi protejeze. Mai mult, modificările aduse metodologiei, despre care Emilia Șercan a scris în investigația sa, publicată în PressOne, vor determina o analiză soft a lucrărilor științifice și vor scoate pe mulți impostori din impas.

O decizie de plagiat/neplagiat se va lua și în baza raportului unui soft, deși softul poate indica similitudini doar cu ceea ce există în online, nu identifică similitudinile din cărțile nedigitalizate, care există doar în biblioteci. Prin decizia asta, softul devine și el membru CNATDCU, iar specialiștii ajung să facă figurație. Pentru o teza asupra căreia CNATDCU s-a pronunțat cu verdict de neplagiat nu se mai poate depune o sesizare nouă, chiar dacă ulterior deciziei inițiale se descoperă alte pagini plagiate în acea teză asupra cărora CNATDCU nu s-a pronunțat inițial. E ca și cum dacă ești acuzat că ai furat o bijuterie și ești achitat, ulterior nu mai poți fi acuzat că ai furat și o mașină pentru că instanța a zis o dată că nu ești hoț.”, arată jurnalista.

Mai mult, Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, care este și președintele CNATDCU, i-a declarat în exclusivitate Emiliei Șercan faptul că demisionează din CNATDCU.

L-am anunțat pe ministru că îmi voi scrie zilele acestea demisia fiindcă e un eșec al meu”.

Ioan Aurel Pop se referă la faptul că unele teze de doctorat puse sub lupa specialiștilor CNATDCU, cum este cea a procurorului Bogdan Licu, nu au primit verdict nici la 5 ani de la sesizarea suspiciunii de plagiat.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare