vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiDescinderi DNA la un concurs de angajare din Teleorman

Descinderi DNA la un concurs de angajare din Teleorman

Un concurs de angajare de la Serviciul Județean de Ambulanță Teleorman a devenit ținta procurorilor DNA. Aceștia ar avea suspiciuni legate de corectitudinea examenului și există prezumția că cele două posturi scoase la concurs ar fi fost aranjate pe linie politică, mai precis pe filieră PNL.

Povestea este destul de simplă, iar rețeta e aceeași pe care o aplica și PSD pe vremea când era la butoane, în „buna tradiție” a pepinierelor de cadre, adică a persoanelor angajate pe bani sau pile în instituții publice de mare importanță. Un scandal similar, concretizat cu dosare penale și condamnări, este cel de la DGASPC Teleorman, unde procurorii au demonstrat că fostul director, Floarea Alesu, angaja oameni pe bani.

La Ambulanța Teleorman pare să se fi mers pe aceeași rețetă, cu singura diferență că partidul s-a schimbat. Practicile au rămas, de fapt, aceleași.

Procurorii DNA au descins în cursul zilei de miercuri chiar în locul în care avea loc examenul de angajare de la SAJ, au confiscat lucrările candidaților, dar au și ridicat în vederea cercetărilor aparatură și documente. Suspiciunea, care ar avea la bază un denunț, este aceea că cele două posturi de asistent medical debutant erau dedicate. Directorul Serviciul Județean de Ambulanță, Mirela Ciobanu, se afla în concediu de odihnă la momentul organizării concursului, lucru destul de straniu.

Mirela Ciobanu nu este un director oarecare. Ea are în trecutul ei un dosar penal, în care a fost implicat și actualul șef al PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, alături de și mai celebrul fost prefect al Teleormanului, Teodor Nițulescu. Despre devalizarea Spitalului de Pneumoftiziologie din Roșiorii de Vede s-a scris mult.

Povestea începea în 2014, într-o dimineață răcoroasă de noiembrie, când procurorii anticorupție descindeau nu doar la Spitalul din Roșiorii de Vede, de unde s-au furat cam două milioane de lei prin contracte de atribuire directă, cu dedicație, ci și la domiciliile lui Teodor Nițulescu și Eugen Pîrvulescu. Procurorii spuneau că acele contracte suspecte ar fi fost atribuite unor firme administrate de Eugen Pîrvulescu și de soția lui Teodor Nițulescu. Tot atunci era luată în vizor și Mirela Ciobanu, la momentul acela manager al spitalului din Roșiori.

Dosarul devalizării Spitalului din Roșiorii de Vede s-a închis în cele din urmă, dar nu pentru că faptele n-ar fi existat, așa cum insistă să spună protagoniștii lui, ci pentru că ele s-au prescris. Pata a rămas, deși mulți se fac că o uită.

Mizând pe uitare, PNL Teleorman, condus acum de Eugen Pîrvulescu, ia decizia în luna aprilie a anului trecut, să numească șef la Ambulanță chiar pe Mirela Ciobanu, managerul spitalului devalizat. Reacții la momentul acela au fost, deși PNL Teleorman insista asupra faptului că s-ar reinventa.

Acum, surse din Ambulanța Teleorman spun că asupra Mirelei Ciobanu s-ar fi făcut presiuni politice din direcția PNL Teleorman pentru angajarea cu dedicație a unor persoane. În toată această perioadă, Mirela Ciobanu ar fi mărturisit colegilor că se teme și că presiunile puse asupra ei au devenit insuportabile. Asta ar explica și concediul de odihnă luat exact în perioada desfășurării acestui examen de angajare controversat.

Mirela Ciobanu a fost, potrivit surselor noastre, audiată. Am încercat să o contactăm telefonic, însă, până la momentul redactării articolului, aceasta nu a răspuns apelurilor noastre.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare