Emilia Șercan: „Resursele de infamie ale ministrului sunt nelimitate, iar cineva le girează politic”

Emilia Șercan: „Resursele de infamie ale ministrului sunt nelimitate, iar cineva le girează politic”

Jurnalista Emilia Șercan continuă seria dezvăluirilor legate de ceea ce ea numește „România Plagiată”. Aceasta îl acuză pe ministrul Sorin Cîmpeanu de faptul că vrea să salveze plagiatorii cu statut special și susține că mișcarea aceasta are gir politic.

Metodologia de analiză a plagiatului este acum supusă unor modificări, care, de fapt, nu fac altceva decât să salveze onoarea plagiatorilor cu funcții din România. Asta susține jurnalista Emilia Șercan, autoarea mai multor investigații pe tema lucrărilor de doctorat plagiate de persoane cu înalte funcții publice. Aceste dezvăluiri s-au soldat adeseori cu amenințări și presiuni, însă asta nu constituie pentru jurnalistă un motiv să-și încheie lupta.

Acum, Emilia Șercan arată că metodologia de analiză a plagiatului nu mai este supusă dezbaterii publice, ci a fost trimisă către membrii Consiliului Național al Rectorilor (CNR), care se vor întruni oficial pe 25 și pe 26 iunie la Cluj-Napoca, întâlnirea fiind găzduită de Universitatea „Babeș-Bolyai”.

Dacă tot se întrunește la Cluj toată rectorimea- inclusiv unii care au teze de doctorat plagiate despre care am scris, cum e rectorul în funcție de la Academia de Poliție, zis și „două doctorate, două plagiate” -, iar chestiunea modificărilor la Metodologia de analiză a plagiatului de către CNATDCU va fi pe ordinea de zi, le propun să reflecteze până atunci la dorința ministerială de analiză în integrum a tezelor de doctorat cu sesizări de plagiat. „, punctează Emilia Șercan.

Aceasta indică responsabilitatea ministrului Sorin Cîmpeanu în această problemă complicată, susținând că ar face eforturi majore pentru a proteja plagiatorii. Mai mult, jurnalista insistă asupra faptului că aceste încercări constante de a salva impostura este girată politic.

Nu uitați că în 2014, în buza Crăciunului, același ministru proaspăt academician în securitate națională Sorin Cîmpeanu dădea un ordin cu dedicație pentru plagiatori: oricine dorește poate renunța la titlul de doctor! Acel ordin nu a fost niciodată pus în aplicare din pricina CCR, însă acum, ministrului academician tot printr-un ordin încearcă cu mâinile membrilor CNATDCU să salveze plagiatorii „esențiali pentru securitatea națională”. De unde se vede că resursele de infamie ale ministrului sunt nelimitate, iar cineva le girează politic.”, punctează Emilia Șercan într-o postare pe Facebook.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.