Cei doi comisari OPC din Argeș, cercetați pentru luare de mită, au fost arestați preventiv

Cei doi comisari OPC din Argeș, cercetați pentru luare de mită, au fost arestați preventiv

La sfârșitul lunii mai, doi angajați ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș erau cercetați de procurorii DNA, după ce ar fi pretins șpăgi de la mai mulți operatori economici pentru a nu le aplica sancțiuni. Cei doi sunt acum trimiși în judecată, în stare de arest preventiv.

Nu mai puțin de opt percheziții au avut loc în luna mai la ANPC Argeș și la o serie de locații din județul Argeș și Vâlcea. În urma acestor operațiuni, doi comisari, Boboc Constantin și Zamfir Paul Constantin, au ajuns în fața instanței sub acuzațiile de luare de mită și fals intelectual în formă continuată.

Rechizitoriul procurorilor arată că la începutul anului 2021, cei doi au pretins și au primit de la mai mulți agenți economici sume de bani și alte foloase necuvenite în valoare totală de 2.350 lei pentru a nu aplica amenzi contravenționale ori pentru a favoriza agenții economici la efectuarea de controale, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realității, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societățile verificate.

Unul dintre operatorii economici controlați a ajuns astfel să pună sănătatea publică în pericol, de vreme ce presta servicii de alimentație publică și își desfășura activitatea cu încălcarea dispozițiilor Ordonanței nr. 21/ din 21 august 1992, republicată, privind protecția consumatorilor. Adică utiliza produse expirate, condițiile de muncă erau insalubre, lipsea autorizația de funcționare emisă de către D.S.P. Argeș, etc.

În același dosar sunt judecați în stare de libertate reprezentanții a șase societăți comerciale care au dat mita, precum și unul care s-ar fi făcut complice la infracțiunea de fals intelectual.

Dosarul se judecă la Tribunalul Argeș, cu propunerea de menținere a arestului preventiv în cazul celor doi comisari, dar și măsurile asigurătorii dispuse în cursul urmăririi penale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.