joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialUn mesaj semnat de președintele Federației Asociațiilor Vânătorești cheamă vânătorii deghizați în...

Un mesaj semnat de președintele Federației Asociațiilor Vânătorești cheamă vânătorii deghizați în victime la protest

Conținutul unui mesaj transmis vânătorilor pe Whatsapp și semnat de Marian Diaconu, președintele Federației Asociațiilor Vânătorești, a fost publicat pe mai multe pagini ale unor asociații de mediu. Potrivit mesajului, vânătorii sunt îndemnați să se alăture unui protest al victimelor atacurilor urșilor, dar „nu în costumație specifică”.

Din mesajul publicat reiese faptul că vânătorii sunt îndemnați să sporească numărul participanților la protestul victimelor agresiunilor urșilor, pozând astfel în victime, nu în vânători. Mai mult, solicitarea de a nu purta îmbrăcăminte specifică este fundamentată pe ideea că „am da ocazia ecologiștilor să ne acuze că suntem criminali, ceea ce nu ne dorim”.

Protestul victimelor atacurilor urșilor urmează să aibă loc pe data de 29 iulie, în fața Ministerului Mediului, însă sunt deja destule indicii potrivit cărora la protest nu vor participa numai victime, ci și vânători. Mai multe îndemnuri de acest fel au apărut deja pe rețelele de socializare.

Potrivit mesajului semnat de Marian Diaconu, vânătorii ar urma să participe la protest, pozând în victime ale atacurilor urșilor.

Dragi colegi, în data de 29 iunie, va avea loc o manifestație a VICTIMELOR atacurilor urșilor. Noi ca și vânători înțelegem pe deplin situația victimelor și susținem că este necesar să fie luate măsuri urgente pentru a stopa atacurile urșilor. Noi mai mult decât alții înțelegem că există o singură măsură eficientă la urs, extracția acestuia. Totuși, având în vedere că este o manifestație a Victimelor urșilor, este bine să o sprijinim, să fim prezenți, dar nu în costumație specifică și nu trebuie să manifestăm pentru deschiderea vânătorii la urs, ci pentru reglementarea situației atacurilor urșilor asupra oamenilor. Rugămintea ar fi să nu purtăm însemne ori haine vânătorești și nici pancarte, ori să scandăm sloganuri pro vânătoare, am da ocazia ecologiștilor să ne acuze că suntem criminali, ceea ce nu ne dorim.
Marian Diaconu
Președinte al
Federației Asociațiilor Vânătorești

Unii vânători au reacționat la publicarea conținutului acestui mesaj și spun că nu sunt de acord cu această procedură, cu atât mai mult cu cât asta ar denatura un protest real al vânătorilor.

Când vom manifesta noi, vânătorii, o vom face în număr mare, reprezentativ, în forță, cu convingere…. Dacă la această manifestare vor fi prezenți un număr mic, nereprezentativ de participanți și cu ideea indusă ca majoritatea sunt vânători mascați în păgubiți și fermieri, ne-am compromis total…. Asta se urmărește… Fiți mai prudenți cu declarațiile și cu afișarea publică…„, scrie un vânător.

Asociația de mediu Agent Green susține că la protestul vânătorilor și victimelor agresiunilor urșilor de pe 29 iulie este așteptat și ministrul Mediului, Tanczos Barna.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare