sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiDumitra Matei, directorul ADP-Sector 1, acuzată și-a construit o anexă la vila...

Dumitra Matei, directorul ADP-Sector 1, acuzată și-a construit o anexă la vila proprie cu resurse publice

Directorul Administrației Domeniului Public-Sector 1, Dumitra Matei, este acuzat de faptul că și-ar fi construit o anexă la vila proprie cu oamenii și resursele instituției publice. De altfel, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță faptul că va face plângere penală împotriva acestei angajate pentru delapidare și abuz în serviciu.

Dumitra Matei este una dintre angajatele vechi ale ADP-Sector 1, un personaj destul de șters. Discreția a fost metoda prin care aceasta ar fi reușit să utilizeze oamenii instituției pe care o conduce și materialele destinate uzului public pentru a-și construi o anexă la vila în care locuiește.

Acuzațiile vin chiar din partea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care anunță că va face plângere penală împotriva acesteia și vrea ca aceste măsuri ferme să fie considerate un semnal că, de acum înainte, corupția nu mai este tolerată sub nicio formă în zona administrativă a Sectorului 1.

Am cerut și primit demisia directoarei Administrației Domeniului Public Sector 1. Am descoperit că în loc să se ocupe de întreținerea spațiilor verzi, folosea resursele instituției (materiale, utilaje și muncitori) pentru a-și construi o anexă la vila ei. Astăzi voi înainta către procurori plângerea penală pentru abuz în serviciu și delapidare. Să fie foarte clar pentru toți angajații: toleranță zero la corupție în Primăria Sectorului 1.„, a scris Armand pe Facebook.

Dumitra Matei are diplomă de doctor acordată de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, cu specializare în Horticultură. Întreaga ei experiență profesională este legată de activitatea ADP-Sector 1, unde aceasta și-a și început cariera, în anul 1981, încadrată pe poziția de maistru în coordonare și asigurare producție dendro-floricolă. În 1996 devenea șef de seră, iar în 2009 șef de secție în cadrul ADP. Ascensiunea a culminat cu ocuparea în anul 2020 a postului de director al instituției.

CV Dumitra Matei

Potrivit declarației de avere, Dumitra Matei încasează anual suma de 81.508 lei și este proprietara unei case de locuit în județul Giurgiu și a două apartamente în București, toate dobândite prin moștenire.

Dumitra Matei
Declarație de avere Dumitra Matei
Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

  1. […] Angajații PMB duc lipsă de “cunoștințe și competențe în domeniul prevenirii corupției, transparenței, eticii și integrității”, DNA a descins la un concurs de angajare din Teleorman,  la un examen de angajare într-o instituţie de stat “dacă se ridica de pe scaun, picau fiţuicile ascunse sub rochie“, iar directorul ADP-Sector 1 e acuzat că și-a construit o anexă la vila proprie cu resurse publice. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare