vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneProcurorii DNA au percheziționat locuința liderului sindical Ion Rădoi

Procurorii DNA au percheziționat locuința liderului sindical Ion Rădoi

Procurorii DNA au descins în această dimineață în mai multe locații din București, Prahova și Ilfov. Una dintre aceste locații este și locuința liderului sindical Ion Rădoi, acuzat public, încă din primăvara acestui an, de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, de corupție și abuz în serviciu.

Un dosar penal a fost deschis în urma plângerii formulate de Ministrul Transporturilor și acum procurorii au organizat descinderi în mai multe locații, printre care se numără Sindicatul Liber (Metrou) și sediile unor instituții publice, și anume Primăria Sectorului 3 și Primăria Sectorului 5.

Potrivit unui comunicat oficial al DNA, se efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2021.

În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice. În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.„, se arată în comunicat.

După cum ne amintim, în primăvara acestui an, Ministrul Transporturilor îl acuza pe Ion Rădoi de abuz în serviciu, iar ministerul a făcut o plângere penală ca urmare a grevei de la metrou.

Ne amintim că bucureștenii au fost total luați prin surprindere de acea grevă, de vreme ce nu anunțase nimeni în prealabil, și, mai grav de atât, capitala era sufocată de pandemie, așa că mulți oameni au fost nevoiți să se înghesuie în mijloacele de transport de suprafață pentru a ajunge acolo unde aveau nevoie.

Astfel, dosarul penal se referă la abuz în serviciu, trafic de influență și zădărnicirea combaterii bolilor.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare