joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticScandal la Timișoara: o hotărâre de Consiliu Local obligă aleșii să-și publice...

Scandal la Timișoara: o hotărâre de Consiliu Local obligă aleșii să-și publice diplomele și actele de identitate

În Consiliul local Timișoara s-a adoptat o hotărâre prin care aleșii locali și directorii din Primărie sunt obligați să publice pe site-ul Primăriei diplomele de studii și actele de identitate. Primarul Dominic Fritz susține că în spatele acestei mutări abuzive s-ar afla o coaliție PNL, PSD și Pro România. În același timp, fostul primar, Nicolae Robu, spune că publicarea documentelor personale ar arăta cine e Dominic Fritz, despre care „despre care nimeni nu știe cine este„.

Scandalul a izbucnit în urma celei mai recente ședințe de Consiliu local, în cadrul căreia s-a adoptat o hotărâre prin care aleșii locali și directorii primăriei sunt obligați să publice pe site-ul instituției actul de identitate și diplomele de studii. În ciuda opoziției celor din USR-Plus, majoritatea formată din PNL, PSD și Pro România și-a spus cuvântul, iar obligația a intrat în vigoare.

Fostul primar al orașului, Nicolae Robu, și-a publicat deja pe Facebook documentele de studii și actul de identitate, susținând că măsura era absolut necesară, de vreme ce nimeni nu știe cine ar fi Dominic Fritz și unde are domiciliul.

Șeful lor, Primarul -despre care nimeni nu știe cine este, de fapt și cum a ajuns el, cetățean al Germaniei, un necunoscut și în Germania și în România, necunoscut chiar și pt Google (!!!), dirijor de cor de amatori, să fie susținut să ajungă Primar al Timișoarei-, a făcut o adevărată criză de nervi! Până la urmă, cu toată opoziția neomarxiștilor, cele două proiecte au trecut la vot. (…) Dar, se pare că dl Fritz și unii dintre colegii lui au lucruri de ascuns… Spus direct: au mințit că au diverse studii și de fapt nu le au, respectiv au mințit -a se citi: au făcut declarații în fals și uz de fals!- că au domiciliul în Timișoara, cum cere legea și nu îl au!„, s-a exprimat Robu public pe această temă.

În același timp, Dominic Fritz susține că proiectul este ilegal și că atitudinea celor din PSD, PNL și Pro-România este discriminatorie, cu atât mai mult cu cât unul dintre consilier s-ar fi întrebat retoric cum se comportă un primar ”german” într-un consiliu local ”român”.

Și-au investit energia și votul dat de timișoreni într-o hotărâre de Consiliu Local care încearcă să ne oblige să ne publicăm actele de identitate pe site-ul Primăriei. Marius Craina, fost candidat Pro România, și-a însușit punctul de vedere din realitatea alternativă a fostului primar Robu că ceva nu ar fi în regulă cu actele mele. Ideea de bază este că biroul electoral și judecătorii, care au confirmat alegerea mea, au greșit cumva și de aceea ar fi obligația mea să dovedesc încă o dată, public, că stau în Timișoara. A inițiat acest HCL susținut și votat de PNL, PSD și Pro România, deși li s-a atras atenția din partea secretarului general al primăriei că proiectul este ilegal. „, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare