Instanța a decis: Liviu Dragnea va fi eliberat

Instanța a decis: Liviu Dragnea va fi eliberat

Noua cerere de eliberare condiționată formulată de avocații lui Liviu Dragnea a fost dezbătută de Tribunalul Giurgiu. Completul, format din președintele Tribunalului Giurgiu, Adriana Pencea, și din judecătorul Andrei Buliga, a decis eliberarea fostului șef al PSD.

Dragnea a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, primind de la judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare cu executare. De atunci, Dragnea face constant cereri de eliberare din închisoare, motivând că și-a însușit vina și că la Penitenciarul Rahova, viața și sănătatea lui sunt periclitate.

În luna aprilie, Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat mai devreme din penitenciar, susţinând că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă, dar instanța a hotărât să respingă solicitarea.

Dragnea și avocații lui au fost prezenți în fața instanței, prin sistem de videoconferință.

În fața completului de judecată de la Giurgiu, Dragnea a spus că și-a executat pedeapsa cu decență și că ar fi trebuit să fie eliberat încă din luna februarie.

“Din punct de vedere obiectiv eu pot fi eliberat. Eu în februarie aveam posibilitatea să fiu eliberat. Câtă pedeapsă suplimentară să primesc pentru niște convorbiri cu altă persoană? Am executat pedeapsa cu decență. Nu am lipsit nico zi de la muncă, nici o oră.”, a spus Dragnea în fața instanței de judecată.

Mai mult, avocații lui Dragnea susțin că în penitenciar, acesta ar fi fost amenințat chiar și cu violul.

Procurorii DNA cer în continuare respingerea cererii lui Liviu Dragnea, pe motiv că acesta nu s-ar fi îndreptat pe parcursul executării pedepsei privative de libertate și argumentează, în acest sens, cu sancțiunea disciplinară pentru interviul acordat fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu pentru postul de televiziune Realitatea TV.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.