vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticPlângere la DNA împotriva lui Florin Cîțu

Plângere la DNA împotriva lui Florin Cîțu

Asociația Declic a depus la DNA o plângere împotriva premierului Florin Cîțu. Totul a pornit de la apariția în spațiul public a documentului cu atentul Guvernului, în cadrul căruia erau trasate liniile strategice ale campaniei interne din PNL în favoarea lui Cîțu.


Sursă fotografie principală: Florin Cîțu, Facebook

Premierul Florin Cîțu a tratat cu multă superficialitate subiectul și, ori de câte ori a fost chestionat pe marginea lui, a dat răspunsuri care nu au clarificat nimic. După cum știm, un document care purta antetul Guvernului a devenit viral, pentru că demonstra faptul că angajați ai instituției publice prestau, de fapt, activități pentru partidul politic din care face parte premierul.

Mai mult, documentul părea să fie redactat de Mioara Costin, fost jurnalist și, la momentul acela, consilier de stat și șefă a Grupului de Comunicare Strategică. Mioara Costin a fost jurnalist Realitatea TV, însă numele ei nu era foarte cunoscut, de vreme ce activitatea ei nu a fost una care să iasă în evidență în vreun fel. A contat, însă, enorm pentru cariera ei publicarea unor informații legate de faptul că un consilier onorific al ministerului, Ștefan Voinea, ar fi accesat bazele de date ale ministerului în mod nelegal, generând o breșă de securitate semnificativă. Deși acuzațiile au fost verificate, până în acest moment nu s-a ajuns la o concluzie.

Ulterior acestor dezvăluiri ale presei, Mioara Costin și-a dat demisia, fără a veni ulterior cu explicații sau cu acele clarificări necesare pentru opinia publică, lucru pe care l-a făcut și Florin Cîțu, care pare să fi uitat de subiect.

Totuși, asociația Declic a decis să nu lase lucrurile așa, cu atât mai mult cu cât situația lui Florin Cîțu seamănă în detaliu cu aceea care l-a trimis în spatele gratiilor pe fostul șef al PSD, Liviu Dragnea. Ca atare, s-a făcut o plângere pe această temă și a fost depusă la Direcția Națională Anticorupție, astfel încât procurorii să demonstreze dacă în situația dată putem vorbi despre instigare la abuz în serviciu sau nu.

Sesizăm procurorii! Avem nevoie de o anchetă ca să aflăm adevărul: a instigat sau nu premierul Florin Cîțu la abuz în serviciu? De aceea, avocații Comunității Declic vor depune la DNA un denunț. Vrem ca procurorii să facă lumină în acest caz.„, punctează Declic pe Facebook.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare