vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiO jumătate de tonă de cocaină, găsită în baxuri de banane la...

O jumătate de tonă de cocaină, găsită în baxuri de banane la Chiajna

O jumătate de tonă de cocaină, provenind din Columbia, a ajuns în România, fiind disimulată în 35 de baxuri de banane. Totul s-a descoperit în urma unei sesizări venind din partea importatorului de fructe, care s-a speriat văzând că, în locul bananelor, a găsit în baxuri cocaină.

Drogurile provin din Columbia și au ajuns în România prin Belgia. Cutiile în care ar fi trebuit să se găsească banane erau pline cu pachete de 10 și 15 kilograme de cocaină, iar autoritățile încă mai au mult de lucru, pentru că nu l-au descoperit încă pe destinatarul drogurilor transportate ilegal.  Se bănuiește că în întreaga speță ar fi implicată o rețea transfrontalieră de trafic.

Potrivit DIICOT, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că respectiva cantitate de cocaină a ajuns pe teritoriul României într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de proveniență Columbia, achiziționat de pe raza unui stat al Uniunii Europene.

Valoarea de piață a drogurilor indisponibilizate este de aproximativ 25 de milioane de euro. Surse apropiate anchetei susțin că drogurile au fost transportate la un depozit greșit.

Prin ordonanța Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, cu privire la săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 2 și art. 3 din Legea 143/2000.

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare