vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneOMV Petrom a înlocuit camerele de cocsare de la Petrobrazi. Investiție de...

OMV Petrom a înlocuit camerele de cocsare de la Petrobrazi. Investiție de 70 mil. euro

OMV Petrom a finalizat înlocuirea celor patru camere de cocsare de la rafinăria Petrobrazi, în urma unei investiții în valoare de 70 de milioane de euro.

Camerele de cocsare asigură transformarea componentelor grele în produse superioare, iar noile instalații sunt proiectate să funcționeze la capacitate maximă timp de cel puțin două decenii. 

Potrivit unui comunicat de presă emis miercuri, proiectul a început în 2021, iar instalarea lor în rafinărie a durat două luni, în timpul reviziei planificate de anul acesta. Fiecare cameră de cocsare cântărește aproape 200 de tone, are aproximativ 6 metri în diametru și 30 de metri înălțime.

„Prin înlocuirea camerelor de cocsare, îmbunătățim eficiența și siguranța operațiunilor noastre. Rafinăria Petrobrazi este pregătită să asigure în continuare carburanți de calitate pe piața românească și regională. Felicit echipa care a gestionat acest proiect complex și mă bucur că instalațiile sunt fabricate aici, în România”, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de Rafinare și Marketing. 

Rafinăria Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a țițeiului de 4,5 milioane de tone pe an. Din 2005, OMV Petrom a investit peste 2 miliarde de euro în rafinăria Petrobrazi, mai arată compania.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

  1. Felicitari pentru investitia in cele mai noi echipamente pentru rafinarie! Avem noroc ca a fost realizata in Romania, ceea ce inseamna ca mai avem alte motive de a fi mandri. Aceste instalatii vor fi o garantie pentru siguranta si eficienta operatiunii, pe termen lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare