vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiViorel Hrebenciuc și Gheorghe Ștefan, condamnați în dosarul Giga TV

Viorel Hrebenciuc și Gheorghe Ștefan, condamnați în dosarul Giga TV

Politicienii Viorel Hrebenciuc și Gheorge Ștefan, zis „Pinalti”, alături de două foste membre ale CNA, Laura Georgescu și Narcisa Iorga, au primit condamnări definitive în dosarul de corupție Giga TV. În esență, vorbim despre un trafic de influență, pentru ca postul de televiziune al lui Gheorghe Ștefan să-și recupereze licența.

Faptele din dosar datează din anul 2013, după ce Consiliul Național al Audiovizualului a decis retragerea licenţei audiovizuale pentru postul Giga TV, controlat de Gheorghe Ştefan. Din acest moment au început un întreg trafic de influență, Hrebenciuc fiind considerat chiar de Narcisa Iorga un factor de influență în decizia asupra recuperării licenței de care Gheorghe Ștefan avea nevoie.

Curtea de Apel București a decis că în acest dosar Viorel Hrebenciuc trebuie pedepsit cu 3 ani de închisoare cu executare, Gheorghe Ștefan cu 4 ani și 6 luni de închisoare, Laura Georgescu (fostă membră CNA)  cu 4 ani și 4 luni, iar în cazul Narcisei Iorga, instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare pe durata unui termen de încercare de 5 ani.

Sentința dată marți de Curtea de Apel București este definitivă, iar Viorel Hrebenciuc a fost ridicat de polițiști de acasă și dus la Penitenciarul Rahova, unde va petrece 21 de zile de carantină și i se va decide regimul de detenție.

Procurorii DNA susțin că Viorel Hrebenciuc s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a o determina pe Laura Georgescu să-și exercite influența în instituția publică pentru a reveni asupra deciziei de retragere a licenței postului controlat de Gheorghe Ștefan.

Rechizitoriul din acest caz arată că, după numai două săptămâni din momentul în care Gheorghe Ștefan i-a cerut sprijinul lui Viorel Hrebenciuc, CNA a emis o altă decizie, nr. 514/ 2013, prin care s-a revocat decizia anterioară (6 voturi pentru şi 4 voturi împotrivă, din 10 membri prezenţi), precizându-se doar că argumentele conţinute în contestaţia depusă de postul de televiziune sancţionat au fost admise, fără a se mai realiza o analiză tehnică sau să se ţină cont dacă există un punct de vedere al specialiştilor din cadrul CNA, care să constate dacă susţinerile din contestaţie sunt temeinice şi legale.

Prin acţiunea sa, Laura Georgescu a contribuit la cauzarea unei tulburări însemnate a activităţii CNA, prin exercitarea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu şi încălcarea dispoziţiilor legale din domeniul audiovizual, ceea ce a permis funcţionarea, în continuare, a unui post de televiziune căruia îi fusese retrasă în mod corect licenţa.„, au mai spus procurorii.

Asta i-a afectat , spun procurorii, și pe ceilalți operatori de televiziune, atât sub aspectul concurenţei neloiale, cât şi al încrederii în corectitudinea desfăşurării activităţii de către singurul organism abilitat să monitorizeze domeniul audiovizual şi să aplice legislaţia specifică.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare