vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneUSR-PLUS: "DNA-ul Pădurilor trebuie înființat de urgență"

USR-PLUS: „DNA-ul Pădurilor trebuie înființat de urgență”

Atacarea cu bestialitate a activistului Tiberiu Boșutar și a jurnaliștilor Mihai Dragolea și Radu Constantin Mocanu de către aproximativ 20 de indivizi care tăiau ilegal arbori în zona Dornelor a generat un important impact emoțional asupra publicului. Cu acest prilej, USR-PLUS atrage din nou atenția că e necesară înființarea de urgență a DNA-ului pădurilor.

DNA-ul pădurilor este un proiect a cărui implementare a tot fost amânată, mulți considerând că nu este importantă specializarea procurorilor în domeniul silvic. Cu toate acestea, specialiștii din domeniul mediului susțin că o instituție specializată în astfel de infracțiuni ar diminua producerea unor evenimente dramatice, precum cel din cursul zilei de joi, 16 septembrie, când un activist și doi jurnaliști au fost bătuți cu bâte și topoare de tăietorii de lemne.

Citește și: Activistul de mediu Tiberiu Boșutar, bătut în timp ce urmărea niște tăieri ilegale de arbori

DNA-ului Pădurilor este proiect de lege inițiat de USR încă din timpul legislaturii trecute, blocat, anul trecut, de Guvernul PNL la CCR.

Într-un comunicat de presă, transmis astăzi, USR-PLUS condamnă atacul asupra celor trei bărbați care documentau un material de presă despre tăierile ilegale din zona Sucevei și susține că e absolut necesară înființarea urgentă a DNA-ului pădurilor, pentru ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple.

Nu există nicio scuză pentru amânarea implementării acestui proiect, iar orice zi care trece în plus fără ca el să devină funcțional nu face decât să confirme legăturile puternice pe care mafia lemnului le are cu cei aflați în fruntea statului. „, se arată în comunicat.

Mai mult, la nivel european, europarlamentarii aleși pe listele USR PLUS au cerut în strategia forestieră europeană investigarea crimelor de mediu și implicarea agențiilor europene de control în soluționarea problemei defrișărilor – amendament adoptat de Parlamentul European.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare