Dacian Cioloș este noul președinte al USR-PLUS

Dacian Cioloș este noul președinte al USR-PLUS

S-au încheiat și alegerile interne din USR-PLUS, iar formațiunea politică are, de vineri, un nou președinte. Dacian Cioloș a obținut 19.603 voturi din totalul celor exprimate în turul al doilea, reușind să-l învingă pe Dan Barna, care a bifat 18.908 voturi.

Dan Barna și Dacian Cioloș și-au exprimat părerea de rău pentru tragedia produsă la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, și-au dat mâna colegial și au mulțumit susținătorilor lor. Dan Barna crede că aceste alegeri au demonstrat că USR-PLUS este un partid viu, în care competiția e esențială, dar în care solidaritatea primează.

Ambii candidați la șefia partidului au vorbit despre pregătirea formațiunii politice pentru câștigarea alegerilor din 2024, iar câștigătorul alegerilor, Dacian Cioloș, a punctat faptul că în această perioadă, USR-PLUS trebuie să fie pregătit pentru orice scenariu posibil.

„Suntem într-o criză politică ce va defini România anilor care urmează și trebuie să fim pregătiți și coerenți pentru orice scenariu imediat. Și, în același timp, să ne pregătim intern pentru alegerile din 2024 în care USR PLUS trebuie să câștige președinția și Parlamentul, pentru a-și impune reformele pentru care eu și colegii mei am intrat în politică.”, a punctat Dacian Cioloș după câștigarea alegerilor interne.

Acesta i-a mulțumit contracandidatului său pentru faptul că a crezut în fuziunea celor două partide și a promis că formațiunea politică va fi mai unită după aceste alegeri interne.

„Le mulțumesc celor aproape 40.000 de colegi din USR PLUS care au votat la aceste alegeri interne pentru alegerea președintelui partidului. Îi mulțumesc și lui Dan Barna, pentru că a crezut în această fuziune și pentru tot efortul depus în calitate de copreședinte al Alianței și al partidului. USR PLUS este deja o singură organizație și, după congresul care începe mâine, va fi una puternică și unită.”, a mai notat Cioloș pe Facebook.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.