joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticProtest la Ministerul Muncii: "Raluca Turcan, te provocăm să trăiești cu salariul...

Protest la Ministerul Muncii: „Raluca Turcan, te provocăm să trăiești cu salariul minim!”

Comunitatea DECLIC cheamă oamenii la protest pentru a o provoca pe Raluca Turcan să trăiască din salariul minim pe economie. Provocarea va fi lansată joi, în fața Ministerului Muncii.

7 octombrie este Ziua Internațională a Muncii Decente, așa că reprezentanți ai comunității DECLIC și persoane care consideră că e indecent să trăiești în România cu 1524 de lei vor participa la un protest în fața Ministerului Muncii.

Vizată de protestatari este Raluca Turcan, ministrul Muncii, care nu o dată a făcut declarații neinspirate pe tema nivelului scăzut de trai al populației din România, și de aceea ea va fi provocată să trăiască o lună de zile cu salariul minim pe economie, astfel încât să înțeleagă la nivel personal cât de dificilă e viața pentru oamenii de rând.

Nu știm dacă Raluca Turcan va accepta provocarea, însă este cert că nemulțumirile legate de mandatul său sunt din ce în ce mai numeroase, iar populația începe să se manifeste și prin ieșiri în stradă.

Cei de la DECLIC vorbesc despre un abuz de putere și despre o intenție clară a guvernanților de a menține cât mai jos nivelul de trai al angajaților pe salariul minim, pe termen nedefinit.

Raluca Turcan a anunțat că formula de creștere a salariului minim pe termen lung nu ia în calcul valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent.

Este atât o încălcare a legii 174/2020 care prevede corelarea salariului minim cu valoarea coșului minim de consum, dar și a principiilor europene pentru dreptul la un trai decent al tuturor angajaților.„, arată comunitatea DECLIC în anunțul de organizare al protestului.

Organizatorii spun că, în contextul pandemiei, se vor respecta normele sanitare în vigoare și se va aplica principiul distanțării fizice între participanții la protest.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare