vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDoi angajați ai ANAF, reținuți de procurori pentru luare de mită

Doi angajați ai ANAF, reținuți de procurori pentru luare de mită

Luarea de mită continuă să fie una dintre cele mai frecvente acuzații aduse angajaților din sistemul public românesc. Este acum și cazul a doi angajați ai Administrației Județene a Finanțelor Publice Ilfov, reținuți de procurori pentru luare de mită.

Roșca Florin Cristian, inspector principal în cadrul A.N.A.F., și Mirela Zeca, consilier superior în cadrul A.N.A.F., sunt cercetați de procurori sub aspectul solicitării de foloase financiare necuvenite, pentru a sprijini un om de afaceri în sensul soluționării favorabile a unei cereri de rambursare a TVA.

Procurorii arată în rechizitoriu că la data de 17 august 2021, în contextul efectuării unui control, inspectorul principal Roșca Florin Cristian ar fi pretins și primit pentru sine și pentru colega sa, Zeca Mirela, suma de 2.500 lei de la administratorul unei societăți comerciale.

Banii au fost solicitați și primiți de cei doi angajați ai ANAF pentru ca, în raportul de inspecție fiscală pe care urmau să îl întocmească în vederea soluționării unei cereri de rambursare TVA în cuantum de 10.349 lei, depusă de omul de afaceri, să constate că societatea acestuia este îndreptățită la rambursarea TVA în cuantumul solicitat.

Tot atunci, inspectorul ANAF i-ar fi promis omului de afaceri că își va exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul A.N.A.F. – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ilfov, pentru ca acestea să aprobe raportul de inspecție fiscală așa cum a fost întocmit.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare