Doi angajați ai ANAF, reținuți de procurori pentru luare de mită

Doi angajați ai ANAF, reținuți de procurori pentru luare de mită

Luarea de mită continuă să fie una dintre cele mai frecvente acuzații aduse angajaților din sistemul public românesc. Este acum și cazul a doi angajați ai Administrației Județene a Finanțelor Publice Ilfov, reținuți de procurori pentru luare de mită.

Roșca Florin Cristian, inspector principal în cadrul A.N.A.F., și Mirela Zeca, consilier superior în cadrul A.N.A.F., sunt cercetați de procurori sub aspectul solicitării de foloase financiare necuvenite, pentru a sprijini un om de afaceri în sensul soluționării favorabile a unei cereri de rambursare a TVA.

Procurorii arată în rechizitoriu că la data de 17 august 2021, în contextul efectuării unui control, inspectorul principal Roșca Florin Cristian ar fi pretins și primit pentru sine și pentru colega sa, Zeca Mirela, suma de 2.500 lei de la administratorul unei societăți comerciale.

Banii au fost solicitați și primiți de cei doi angajați ai ANAF pentru ca, în raportul de inspecție fiscală pe care urmau să îl întocmească în vederea soluționării unei cereri de rambursare TVA în cuantum de 10.349 lei, depusă de omul de afaceri, să constate că societatea acestuia este îndreptățită la rambursarea TVA în cuantumul solicitat.

Tot atunci, inspectorul ANAF i-ar fi promis omului de afaceri că își va exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul A.N.A.F. – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ilfov, pentru ca acestea să aprobe raportul de inspecție fiscală așa cum a fost întocmit.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.