sâmbătă, iulie 13, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneIncendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța: pacienți din ATI au decedat

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța: pacienți din ATI au decedat

O altă tragedie s-a produs într-un spital din România! De data aceasta la Constanța, unde mai multe persoane internate în secția de ATI au decedat. Cauza probabilă a incendiului pare să fie, din primele informații, o priză defectă.

În prima parte a zilei de vineri, la Constanța s-a activat planul roșu de intervenție pentru evacuarea și salvarea pacienților Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Din cei zece pacienți internați la secția de terapie intensivă a unității spitalicești, 9 au decedat până la această oră.

Toți ceilalți pacienți au fost evacuați și sunt transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență, la Spitalul de Pneumoftiziologie și la Spitalul Militar. Cei peste 100 de pacienți ai spitalului au fost salvați de medici și de asistentele care se aflau în timpul programului de lucru la momentul producerii tragediei.

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este unul foarte vechi și, potrivit unor rapoarte de control, acolo fuseseră constatate diverse deficiențe. Un raport de control întocmit după incendiul de la Piatra Neamț arată că acolo s-a constatat că nu funcționează instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor. De asemenea, instalațiile electrice nu erau verificate periodic de personal atestat.

Procurorii au ajuns la fața locului și vor începe cercetările pentru ucidere din culpă, vătămare din culpă și distrugere din culpă. Din primele informații pe care le avem, cercetarea va fi condusă de procurorii de la Constanța.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare