Allen Coliban a diminuat atribuțiile viceprimarului PNL, pe fondul crizei generate de alianța PNL-PSD la Brașov

Allen Coliban a diminuat atribuțiile viceprimarului PNL, pe fondul crizei generate de alianța PNL-PSD la Brașov

La Brașov, spiritele sunt destul de încinse, după ce PNL a încălcat protocolul de susținere cu USR-PLUS și a început să voteze cot la cot cu PSD în Consiliul local. În consecință, primarul Allen Coliban a decis să diminueze atribuțiile viceprimarului PNL, Sebastian Rusu.

INVESTIGATORIA a arătat zilele trecute cum în Consiliul Local Brașov, USL a renăscut brusc. PNL a încălcat protocolul pe care îl avea încheiat cu USR-PLUS și a votat un președinte de ședință propus de PSD. Astfel, majoritatea din Consiliul local a fost compromisă și au fost blocate mai multe proiecte de hotărâre importante, inclusiv pe cel privind structura organigramei.

Lucrurile nu s-au îmbunătățit nici în zilele următoare, așa că în ședința Consiliul local Brașov de luni, 4 octombrie, tensiunile au renăscut.

Consilierii PNL și PSD au votat din nou împotriva organigramei propuse de primărie, cu toate că în comisiile de specialitate de dinaintea ședinței anterioare o avizaseră pozitiv. Ulterior, s-au răzgândit, deși nu a existat nicio modificare adusă proiectului.

Deși nu a fost prezent la această ultimă ședință a Consiliului local, invocând motive medicale, primarul Allen Coliban a reacționat pe Facebook și a anunțat că restrânge atribuțiile viceprimarului PNL, Sebastian Rusu, pe fondul crizei administrative generate de alianța PSD-PNL.

La Brașov, PNL a dus o luptă subterană la nivel executiv, de sabotaj, motiv pentru care i-am retras viceprimarului multe dintre atribuții. Plus alianțe ascunse, însă din ce în ce mai fățișe, cu PSD: membru în CA cedat la PSD, președinte de ședință cedat la PSD, blocarea unor proiecte importante pentru brașoveni venite chiar din partea comunității – ”Fără lacăte pe curtea școlii”, amenajare de parcuri pentru skate/role/BMX, studii de înverzire și regenerare urbană. Mai nou, ambiția puerilă de a bloca noua organigramă, pe care o votaseră în comisii.„, a scris Coliban pe Facebook.

Tot el spune că această renaștere a USL-ului la Brașov nu face altceva decât să lucreze împotriva intereselor comunității locale, dar menționează că va lupta împotriva acestei situații, chiar dacă are la dispoziție resurse mult mai puține, iar mecanismele de acțiune sunt tot mai limitate. 

În cârdășie cu PSD, PNL se scufundă în penibil încercând să blocheze proiecte importante ale comunității. Evident, nu vor reuși – cu un aparat mult subdimensionat, voi duce la bun sfârșit programul cu care am venit în fața brașovenilor. În următoarea perioadă, adevărații lideri din PNL vor trebui să aleagă – fie devin parteneri ai noștri și ai brașovenilor în acest demers, fie se scufundă în penibil, schimbându-și votul de la o ședință la alta, în încercarea puerilă de a bloca orice.”, a mai punctat Coliban.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.