miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticFlorin Cîțu, față în față cu moțiunea: "Astăzi a murit moralitatea!"

Florin Cîțu, față în față cu moțiunea: „Astăzi a murit moralitatea!”

În ziua moțiunii de cenzură, vegheat de o replică a lui Superman căzut în cap, Florin Cîțu a încercat să răspundă acuzațiilor aduse lui prin textul moțiunii lansate de PSD, în uralele și huiduielile plenului Parlamentului.

În discursul său, Florin Cîțu a atacat preponderent USR-ul, pe care îl consideră principalul responsabil pentru situația de acum și susține că, prin atitudinea lor, cei din USR au ucis moralitatea.

Astăzi a murit moralitatea! Moțiunea PSD, cel mai mare inamic al vostru și al nostru, este susținută și votată de USR! Așa zișii reformiști s-au aliat cu PSD și cu extremiștii. Dragi români, ați fost trădați! USR, partidul pe care l-ați votat să facă bine vrea să dea jos guvernul din care face parte, guvern în care au ajuns datorită încrederii dumneavoastră! Se poate să fie mai josnici liderii acestui partid? S-au făcut frați cu PSD și cu extremiștii neo-fasciști, pentru a-l înlătura pe singurul om care i-a pus la treabă și care i-a împiedicat să se joace cu viețile românilor„, și-a început Florin Cîțu pledoaria în Parlament.

Cîțu și-a construit întregul discurs în jurul demonizării USR, pe care îl consideră mai socialist decât PSD-ul și mai extremist decât AUR-ul. După multe ocazii în care a ratat posibilitatea de a le oferi scuze românilor pentru situațiile în  care singur s-a pus, Florin Cîțu a ieșit pentru prima oară public cu scuze, dar motivul lor este acela că ar fi crezut în USR.

Sunt dezamăgit! USR joacă alba-neagra cu guvernarea, după ce a complotat să dea jos guvernul, vrea să revină la guvernare, dar cu un șef mai indulgent, cineva care să închidă ochii când, în loc de calea dreaptă, ei aleg stângul. În treizeci de ani de politică nu a existat o alianță mai toxică și mai iresponsabilă decât cea pe care o vedem astăzi: PSD-USR și extremiștii. Oare ce câștigă USR din faptul că aruncă România în haos? Dragi români, vă cer scuze că am crezut în USR!„, a mai spus Cîțu.

Discursul premierului în ziua moțiunii a fost unul lipsit de eleganță, plin de insulte la adresa foștilor parteneri de coaliție. Totul într-o atmosferă extrem de tensionată, plină de huiduieli și de urale, condimentată cu montări ilegale de bannere în sala de plen, precum și de aducerea în acel spațiu al puterii decizionale a unei marionete, reprezentându-l pe Superman căzut în cap.

 

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare