marți, aprilie 23, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticRecord de voturi împotriva lui Florin Cîțu: guvernul a căzut

Record de voturi împotriva lui Florin Cîțu: guvernul a căzut

Guvernul României a căzut în urma moțiunii de cenzură depuse de PSD. Existau premise certe că urma căderea lui Florin Cîțu, în condițiile în care sala de plen a Parlamentului n-a fost niciodată atât de plină la nicio moțiune de cenzură de până acum.

De altfel, Guvernul Cîțu a căzut cu un număr record de voturi, până acum moțiunile de cenzură de succes fiind câștigate la limită. Votul a decurs rapid, iar parlamentarii au votat, în majoritatea lor, cu bilele la vedere, încercând să demonstreze că sunt foarte determinați în a influența căderea guvernului.

După ce numărul de 234 de voturi necesare trecerii moțiunii a fost întrunit, în plenul parlamentului s-a aplaudat.

În cele din urmă, moțiunea a trecut cu 281 de voturi

Citește și: Florin Cîțu, față în față cu moțiunea: „Astăzi a murit moralitatea!”

Florin Cîțu a plecat din Parlament cu puțin timp înaintea terminării votului din plen, însoțit de prietenul lui apropiat, ministrul Finanțelor, Dan Vâlceanu.

Succesul moțiunii va pune, de acum, toate scenariile pe masă și un rol esențial în limitarea efectelor crizei politice îi revine președintelui Klaus Iohannis. În urma consultărilor cu partidele parlamentare, acesta va veni cu propuneri de premier, care vor fi supuse votului aleșilor.

PSD, inițiatorul moțiunii, susține în acest moment necesitatea organizării unor alegeri anticipate, sperând că astfel va relua pârghiile puterii.

Planul liberalilor, anunțat înainte de trecerea moțiunii, ar fi acela de a forța învestirea unui guvern minoritar condus tot de Florin Cîțu. Astfel, varianta de lucru la PNL este ca președintele Klaus Iohannis să propună după consultări un premier de sacrificiu, care să fie respins de Parlament, urmând ca a doua propunere de premier să fie tot Cîțu.

Alte variante din partea PNL discutate în spațiul public pentru nominalizare ar fi Lucian Bode sau generalul Nicolae Ciucă.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare