vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticDan Barna: "Chiar ați fi putut fi Superman, dar ați ales să...

Dan Barna: „Chiar ați fi putut fi Superman, dar ați ales să fiți un oarecare banal Florin Cîțu!”

Moțiune presărată cu discursuri dure în plenul Parlamentului României. PSD, susținut de USR și de AUR, a umplut sala, neliniștind apele în tabăra liberală, tot mai aproape de căderea politică.

După discursul virulent al lui Florin Cîțu, care a acuzat USR de ipocrizie și de lipsă de responsabilitate, a venit și rândul lui Dan Barna, fostul președinte al USR-PLUS și fost vicepremier în acest guvern, să răspundă acuzelor dure ale fostului partener de coaliție.

Dan Barna a pus întreaga responsabilitate a situației pandemice asupra PNL și a lui Florin Cîțu, care anunța în vara acestui an că pandemia nu mai e o problemă și care a organizat un congres cu peste 5000 de oameni, după care a impus noi restricții populației.

După ce pe parcursul întregii veri le-ați explicat românilor că valul 4 nu ne privește pe noi, ați sacrificat cinic stabilitatea politică, ca să obțineți, e adevărat, o mână de voturi în partidul dumneavoastră. Ați avut de administrat o campanie de vaccinare, ați dat-o grav de gard și ați organizat un Congres cu 5000 de oameni, după care ați anunțat restricțiile. Ați distrus o coaliție, cu un capital uriaș de încredere și speranța că am putea scăpa mai repede de pandemie.”, a punctat Dan Barna în plenul Parlamentului.

Acesta a mai spus că acțiunea USR de a vota împotriva fostului partener de coaliție a fost una promisă, chiar în noaptea în care Florin Cîțu a decis revocarea lui Stelian Ion și ruperea parteneriatului cu partidul pe care Barna îl conducea la acel moment.

Ați avut, practic, totul la dispoziție. Ați avut voturile oamenilor, ați avut buna noastră credință și mandatul de a pune această țară pe direcția cea bună. În miercurea aceea, în care ați decis să aruncați în aer stabilitatea țării, eu v-am  spus în acea seară că aici vom ajunge, am spus că nu putem ajunge decât aici, la acest moment. Și da! Noi ne respectăm cuvântul pe care l-am dat atunci: suntem aici și vom vota această moțiune de cenzură!„, a mai spus Barna.

Tot el i-a transmis lui Florin Cîțu că, dacă ar fi făcut mai multe eforturi, ar fi putut realmente să fie un Superman al unei țări conduse doar de personaje toxice până în prezent, dar a eșuat:

După 30 de ani de mulți Lex Luthor, Joker, zmei și spâni, chiar ați fi putut fi Superman, dar ați ales, domnule, ați  ales să fiți doar un oarecare banal Florin Cîțu!

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare