vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticKlaus Iohannis: "Este momentul pentru decizii mature!"

Klaus Iohannis: „Este momentul pentru decizii mature!”

Președintele României, Klaus Iohannis, a reacționat marți seara, după succesul moțiunii de cenzură declanșate de PSD împotriva Guvernului Cîțu. Vizibil dezamăgit de cursul ultimelor evenimente, președintele țării spune că este momentul unor decizii mature.

România trece acum printr-o criză medicală uriașă, dar și prin una politică. Picajul guvernului Cîțu nu rezolvă situația decât la nivel de orgolii și, de aceea, e necesară identificarea unor soluții urgente pentru redobândirea stabilității politice. Mai ales că pandemia începe să-și arate o față pe care țara noastră n-a cunoscut-o până acum.

Klaus Iohannis a făcut o scurtă trecere în revistă a situației și n-a ezitat nici el să arunce întreaga responsabilitate pentru actuala criză politică asupra celor de la USR, considerați instrumentul prin care PSD și-a atins un obiectiv mai vechi.

Președintele spune, însă, că e momentul ca liderii politici să se așeze la discuții și să ia decizii mature, într-un moment politic și social foarte dificil.

Este o situație complicată, o situație care a fost generată – această moțiune și trecerea ei prin Parlament – de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români. Haideți să vedem, totuși, ce s-a întâmplat, dincolo de aceste declarații.

USR a fost parte din coaliția de guvernare. USR a plecat din Guvern și a votat USR împreună cu PSD și AUR moțiunea de cenzură de astăzi. Astea sunt faptele. Restul este discurs politic sau demagogie sau cum doriți să-i spuneți. Acum, suntem, însă, în situația de a trebui să găsim o soluție. România trebuie să fie guvernată! Pandemie, criza prețurilor la electricitate, vine iarna, toate acestea trebuie să fie rezolvate de cineva, acest cineva este Guvernul României. Așadar, este nevoie de soluții și este momentul pentru decizii mature din partea politicienilor, partidelor politice.”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Pentru a da timp partidelor politice să se reunească și să discute situația, Iohannis a declarat că va convoca partidele la dezbateri abia de săptămâna viitoare.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare