Klaus Iohannis: „Este momentul pentru decizii mature!”

Klaus Iohannis: „Este momentul pentru decizii mature!”

Președintele României, Klaus Iohannis, a reacționat marți seara, după succesul moțiunii de cenzură declanșate de PSD împotriva Guvernului Cîțu. Vizibil dezamăgit de cursul ultimelor evenimente, președintele țării spune că este momentul unor decizii mature.

România trece acum printr-o criză medicală uriașă, dar și prin una politică. Picajul guvernului Cîțu nu rezolvă situația decât la nivel de orgolii și, de aceea, e necesară identificarea unor soluții urgente pentru redobândirea stabilității politice. Mai ales că pandemia începe să-și arate o față pe care țara noastră n-a cunoscut-o până acum.

Klaus Iohannis a făcut o scurtă trecere în revistă a situației și n-a ezitat nici el să arunce întreaga responsabilitate pentru actuala criză politică asupra celor de la USR, considerați instrumentul prin care PSD și-a atins un obiectiv mai vechi.

Președintele spune, însă, că e momentul ca liderii politici să se așeze la discuții și să ia decizii mature, într-un moment politic și social foarte dificil.

Este o situație complicată, o situație care a fost generată – această moțiune și trecerea ei prin Parlament – de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români. Haideți să vedem, totuși, ce s-a întâmplat, dincolo de aceste declarații.

USR a fost parte din coaliția de guvernare. USR a plecat din Guvern și a votat USR împreună cu PSD și AUR moțiunea de cenzură de astăzi. Astea sunt faptele. Restul este discurs politic sau demagogie sau cum doriți să-i spuneți. Acum, suntem, însă, în situația de a trebui să găsim o soluție. România trebuie să fie guvernată! Pandemie, criza prețurilor la electricitate, vine iarna, toate acestea trebuie să fie rezolvate de cineva, acest cineva este Guvernul României. Așadar, este nevoie de soluții și este momentul pentru decizii mature din partea politicienilor, partidelor politice.”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Pentru a da timp partidelor politice să se reunească și să discute situația, Iohannis a declarat că va convoca partidele la dezbateri abia de săptămâna viitoare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.