vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDragnea despre dosarul Teldrum: "Dacă ăla e prejudiciu, atunci înseamnă că drumurile...

Dragnea despre dosarul Teldrum: „Dacă ăla e prejudiciu, atunci înseamnă că drumurile alea mi le iau eu?”

După o lungă perioadă de timp în care a lipsit din spațiul public, Liviu Dragnea revine tot mai des în lumina reflectoarelor, într-o încercare disperată de a-și spăla imaginea. Mai nou, acesta a discutat despre dosarul TelDrum, pe care îl consideră o aberație, de vreme ce drumurile construite de firma atribuită lui de procurori „există și-au fost făcute foarte bine”.

Invitat în emisiunea lui Silviu Mănăstire, Liviu Dragnea a fost întrebat despre dosarul TelDrum. Acesta insistă că dosarul nu are niciun fel de substanță, de vreme ce prejudiciul din dosar are valoarea proiectelor derulate de compania TelDrum din fonduri europene și că drumurile în cauză există și sunt bine construite.

Acele drumuri sunt făcute și-au fost  verificate și-au fost făcute foarte bine. Dacă acele drumuri există, unde este prejudiciul? Douăzeci și ceva de milioane, s-a tot vorbit. Ăia au fost bani europeni care au fost folosiți să se facă acele drumuri. Și s-au făcut. Adică n-au fost douăzeci și ceva de milioane care au fost luate de cineva și nu s-au făcut drumurile. Înțelegeți? Deci dacă ăla e prejudiciu, atunci înseamnă că drumurile alea mi le iau eu? Ar trebui să mi le iau eu, să le bag în buzunar sau să pun barieră pe ele„, a declarat Dragnea în emisiunea TV.

Straniu e că ar fi prima dată când Dragnea nu neagă în niciun fel relația lui cu compania TelDrum, pentru că n-a simțit nicio clipă nevoia să precizeze că el nu are o relație deosebită cu firma care a construit drumurile DJ 701 și DJ 506. Dar menționează că nu știe care sunt acuzațiile care i se aduc în acest dosar.

Nu știu foarte bine acuzațiile din dosar. Nu există nicio declarație a cuiva care să spună că eu l-am împins să facă ceva, să ia o decizie la o licitație sau să ia orice fel de decizie.”, a mai spus Dragnea.

Facem precizarea că în dosar este vorba despre două lucrări comandate de Consiliul Județean Teleorman, pe fonduri europene: reabilitarea Drumului Județean 701 (limita jud. Dâmbovița – Gratia – Poeni – Siliștea – Scurtu Mare – Slăvești – Ciolănești – Zâmbreasca – Dobrotești, km 44+240 – 104+890 (55,450km) și reabilitarea DJ 506 Cervenia-Vitănești-Băbăița-km 17+400-km 58+000. Ambele investiții au făcut obiectul investigațiilor Oficiului European de Luptă Antifraudă în cursul anului 2016. Lucrările au început în 2009 și s-au finalizat în 2016.

A fost una dintre cele mai importante investiții ale Consiliului Județean Teleorman, un proiect de 118.783.998,68 lei, din care buget eligibil de 92.102.341,02 lei, ce a avut ca deznodământ corecții financiare de milioane de euro pentru unul dintre cele mai sărace județe din România.

Fostul prefect al județului Teleorman de la acea vreme, Teodor Nițulescu, a povestit cum bornele kilometrice care străbat Drumul Județean 701 au fost modificate, ajustându-se în teren cifre din documente. Așa se face că kilometrul de pe DJ 701 are o lungime reală de 800 de metri.

Pentru că Dragnea nu cunoaște acuzațiile ce i se aduc în dosar, amintim noi că procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Liviu Dragnea pentru următoarele infracțiuni, săvârșite în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman: constituire a unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul și instigare la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participației improprii.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare