miercuri, mai 8, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticVlad Voiculescu: "Numărăm mii de morți care puteau fi evitate. Oare...

Vlad Voiculescu: „Numărăm mii de morți care puteau fi evitate. Oare a meritat?”

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, acuză tăcerea instituțiilor publice responsabile în fața unor decizii și declarații neinspirate ale liderilor politici, care au dus la situația pandemică gravă în care ne aflăm. Una în care oamenii se simt abandonați de statul român.

Într-un context în care spitalele sunt pline și medicii nu mai fac față valului uriaș de îmbolnăviri, mulți dintre ei declarând că se simt ca pe front, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, arată cu degetul către liderii politici care s-au erijat în campioni ai relaxărilor, deși știau ce va urma.

El spune că se poate discuta chiar despre o complicitate a instituțiilor responsabile, care au tăcut pentru a nu supăra conducerea PNL, deși aveau date clare care indicau această evoluție nefavorabilă a situației pandemice în România.

În momentul în care incidența în București era la un nivel care a ținut orașe întregi din lumea civilizata în lockdown pentru săptămâni întregi, proaspătul ales președinte al PNL declara chiar de pe scena congresului „nu voi închide mall-urile”. Când șeful guvernului spunea asemenea enormități și continua să pozeze în campionul relaxărilor, NIMENI din statul roman nu și-a găsit curajul să îi spună că greșește sau să spună public lucrurilor pe nume, asa cum o făcea Andreea Moldovan la începutul acestui an.„, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

De fapt, fostul ministru crede că tăcerea complice a instituțiilor, într-o încercare disperată de a nu supăra conducerea guvernului, a contat enorm în eșecul pe care trebuie, tot ele, să-l gestioneze acum.

Mulți din aceste instituții știau foarte bine ce se va întâmpla, dar au preferat să tacă. Să nu supere. Toți acești oameni destepți din institutiile statului care au în fișa postului protecția sănătății și a vieții românilor s-au considerat mai întâi subordonații lui Florin Cîțu și abia apoi lideri responsabili în domeniul lor. Da, au fost pe placul lui Florin Cîțu. Nu au fost luați la ochi de Administrația Prezidențială. Numărăm însă deja mii de morți care puteau fi evitate. Oare a meritat?„, întreabă fostul ministru al Sănătății.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare