Vlad Voiculescu: „Numărăm mii de morți care puteau fi evitate. Oare a meritat?”

Vlad Voiculescu: „Numărăm mii de morți care puteau fi evitate.  Oare a meritat?”

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, acuză tăcerea instituțiilor publice responsabile în fața unor decizii și declarații neinspirate ale liderilor politici, care au dus la situația pandemică gravă în care ne aflăm. Una în care oamenii se simt abandonați de statul român.

Într-un context în care spitalele sunt pline și medicii nu mai fac față valului uriaș de îmbolnăviri, mulți dintre ei declarând că se simt ca pe front, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, arată cu degetul către liderii politici care s-au erijat în campioni ai relaxărilor, deși știau ce va urma.

El spune că se poate discuta chiar despre o complicitate a instituțiilor responsabile, care au tăcut pentru a nu supăra conducerea PNL, deși aveau date clare care indicau această evoluție nefavorabilă a situației pandemice în România.

În momentul în care incidența în București era la un nivel care a ținut orașe întregi din lumea civilizata în lockdown pentru săptămâni întregi, proaspătul ales președinte al PNL declara chiar de pe scena congresului „nu voi închide mall-urile”. Când șeful guvernului spunea asemenea enormități și continua să pozeze în campionul relaxărilor, NIMENI din statul roman nu și-a găsit curajul să îi spună că greșește sau să spună public lucrurilor pe nume, asa cum o făcea Andreea Moldovan la începutul acestui an.„, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

De fapt, fostul ministru crede că tăcerea complice a instituțiilor, într-o încercare disperată de a nu supăra conducerea guvernului, a contat enorm în eșecul pe care trebuie, tot ele, să-l gestioneze acum.

Mulți din aceste instituții știau foarte bine ce se va întâmpla, dar au preferat să tacă. Să nu supere. Toți acești oameni destepți din institutiile statului care au în fișa postului protecția sănătății și a vieții românilor s-au considerat mai întâi subordonații lui Florin Cîțu și abia apoi lideri responsabili în domeniul lor. Da, au fost pe placul lui Florin Cîțu. Nu au fost luați la ochi de Administrația Prezidențială. Numărăm însă deja mii de morți care puteau fi evitate. Oare a meritat?„, întreabă fostul ministru al Sănătății.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.