marți, aprilie 16, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePlagiatul lui Bogdan Licu va fi judecat de Alina Ghica, căreia i-a...

Plagiatul lui Bogdan Licu va fi judecat de Alina Ghica, căreia i-a fost consilier personal

Jurnalista Emilia Șercan atrage atenția asupra faptului că dosarul plagiatului lui Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al României, va fi judecat de Alina Ghica. Bogdan Licu i-a fost acesteia consilier personal vreme de un an.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis în anul 2020 suspendarea analizei tezei de doctorat a lui Bogdan Licu, coordonată de Gabriel Oprea, lucrarea fiind „plagiată masiv”. Licu a făcut la Ministerul Educației o cerere de renunțare la titlul de doctor, iar apoi a dat în judecată ministerul și CNATDCU pe motiv că nu i s-a retras doctoratul.

Licu a pierdut procesul pe fond la Curtea de Apel, dar a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. La noul termen în dosar, jurnalista Emilia Șercan a participat la ședința de judecată și a remarcat faptul că președintele completului de judecată este judecătoarea Alina Ghica.

În acest context, jurnalista atrage atenția asupra faptului că există o relație apropiată între Licu și Ghica, care datează cel puțin din anul 2012.

Alina Ghica a fost colegă cu Bogdan Licu în CSM, iar în 2012, când Ghica a devenit președinta Consiliului Superior al Magistraturii, știți voi, garantul independenței justiției, l-a numit pe Bogdan Licu consilierul ei personal! Consilier personal i-a fost Bogdan Licu timp de un an de zile, cât Alina Ghica a fost președintele CSM.„, a scris Emilia Șercan pe Facebook.

În fața acestei situații, jurnalista a făcut cerere de recuzare verbal și scris. Un alt complet al Înaltei Curți de Casație și justiție a judecat cererea de recuzare săptămâna trecută și a respins-o, considerând că nu e nicio problemă faptul că Licu i-a fost consilier personal judecătoarei care îi împarte dreptatea.

În acest context, Emilia Șercan își exprimă îngrijorarea cu privire la imparțialitatea care va caracteriza acest proces și la felul în care anumite personaje se bucură de o protecție fățișă.

Dosarul a rămas în pronunțare, iar doamna judecător Alina Ghica va decide în vreo două săptămâni cum e cu dreptatea în cazul fostului ei coleg și consilier Bogdan Licu. Fiat justitia, gen!„, a mai punctat jurnalista.

Doctoratul lui Bogdan Licu este cel de-a treilea plagiat dovedit, coordonat de Gabriel Oprea.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare